ad

dieet

Verbetering van de gezondheidstoestand van een persoon, door het aanpassen van de hoeveelheden, de kwaliteit en methoden van de inname van voedingsstoffen.

395 artikels over dieet , per
Bekijk

Paleodieet: eten zoals in de oertijd?

Paleodieet: eten zoals in de oertijd?
dossier 18/02/2021

Volgens het paleodieet gaat er niets boven het voedingspatroon van onze verre voorouders in de oertijd. Maar wetenschappers zijn kritisch en wijzen erop dat je door het dieet op lange termijn risico loopt op tekorten aan belangrijke voedingsstoffen en op een te grote vetinname.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Is er een verband tussen zure voeding en reuma?

Is er een verband tussen zure voeding en reuma?
dossier 16/02/2021

Er wordt nog al te vaak en volkomen onterecht een link gelegd tussen 'zuur' bloed en reuma en jicht. De bewering dat zure of zuursmakende voedingsmiddelen zoals tomaten en yoghurt jicht of andere reumatische aandoeningen zouden veroorzaken is dan ook volledig uit de lucht gegrepen.

lees meer »

Kweekvlees voor het eerst te koop (in Singapore)

Kweekvlees voor het eerst te koop (in Singapore)
nieuws 10/12/2020

Als eerste land ter wereld heeft Singapore toestemming gegeven voor de verkoop van kweekvlees, dat in een laboratorium is gemaakt en waarvoor dus geen dieren zijn geslacht. Goed nieuws te zijn voor het welzijn van zowel dieren als mensen, al zijn er nog uitdagingen.

lees meer »

Wat is het prikkelbare darm syndroom (PDS)?

Wat is het prikkelbare darm syndroom (PDS)?
dossier 24/11/2020

Het prikkelbare darm syndroom (vaak wordt ook het Engelse woord irritable bowel syndrome gebruikt) wordt soms ook spastisch colon of 'spastische darm' genoemd. Wat is het en wat kan je er tegen doen?

lees meer »

Alles wat je moet weten over diabetes

Alles wat je moet weten over diabetes
dossier 13/11/2020

Diabetes of suikerziekte is een aandoening waarbij het glucose- of suikergehalte in het bloed chronisch verhoogd is. Daarom spreekt men ook wel van 'suiker' of suikerziekte.

lees meer »

Hoe gezond is het flexitarisme?

Hoe gezond is het flexitarisme?
nieuws 22/10/2020

Steeds meer mensen zijn flexitariër, waarbij ze vooral plantaardig eten maar geregeld nog eens vlees en vis op het menu zetten. Die levenswijze is goed voor zowel het milieu als de gezondheid, al moet je wel een klein beetje opletten.

lees meer »

10 vezelrijke voedselbronnen

10 vezelrijke voedselbronnen
dossier 19/10/2020

Vezels zijn gezond en ook goed voor de lijn. Vezelrijk voedsel, zoals volkorenbrood of –granen, is dan ook een must in een normaal eetpatroon. Maar er zijn nog veel andere belangrijke en lekkere vezelleveranciers die een plaats op ons bord verdienen!

lees meer »

Veganisme: gezond of gevaarlijk?

Veganisme: gezond of gevaarlijk?
dossier 4/09/2020

Vegetariërs eten geen vlees en vis, veganisten eten helemaal geen dierlijke voedingsmiddelen, dus ook geen kaas, melk, yoghurt of eieren, enz. Een veganistisch dieet wordt vaak geassocieerd met een betere gezondheid, maar niet noodzakelijk met een lagere mortaliteit.

lees meer »

Wat is intermittent fasting en (hoe) werkt het?

Wat is intermittent fasting en (hoe) werkt het?
nieuws 20/08/2020

Al jaar en dag gaan mensen op zoek naar nieuwe manieren om – liefst zo snel mogelijk – enkele kilo’s kwijt te raken. Tegenwoordig ontdekken meer en meer mensen intermittent fasting en voorlopig lijkt er geen einde te komen aan die opmars. Maar is het wel zo goed voor ons?

lees meer »

Hoe diarree behandelen

Hoe diarree behandelen
dossier 7/08/2020

Diarree en uitdroging zijn twee termen die meestal in één adem worden genoemd, wat logisch is. Wanneer we diarree hebben, wordt de kans op uitdroging sterk verhoogd, aangezien we zeer veel vocht verliezen en dit maar voor een deel zullen compenseren.

lees meer »

Is een ketogeen dieet goed voor de gezondheid?

Is een ketogeen dieet goed voor de gezondheid?
nieuws 17/07/2020

Bij een keto- of ketogeen dieet beperk je de hoeveelheid koolhydraten op je bord tot 50 gram per dag, zodat je lichaam in ketose raakt en vet verbrandt. Het dieet wint steeds aan populariteit, maar is het wel gezond?

lees meer »

Populaire diëten geanalyseerd

Populaire diëten geanalyseerd
dossier 3/07/2020

Het vroegere Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersverenigingen (OIVO), inmiddels de Belgische Vereniging voor Onderzoek en Expertise voor Consumentenorganisaties, analyseerde een aantal populaire diëten die heel wat media-aandacht kregen en krijgen.

lees meer »

Waarom de meeste diëten maar een jaar vruchten afwerpen

Waarom de meeste diëten maar een jaar vruchten afwerpen
nieuws 15/06/2020

Diëten die gewichtsverlies en een lagere bloeddruk in de hand werken, verliezen na een jaar hun effectiviteit. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond, die 121 verschillende onderzoeken konden inkijken, goed voor een analyse van 22.000 patiënten van gemiddeld 49 jaar oud.

lees meer »

Zijn sojaproducten goed voor het hart?

Zijn sojaproducten goed voor het hart?
nieuws 24/04/2020

Voedsel op basis van soja, zoals tofoe, zou het risico op hartaandoeningen verkleinen. Dat suggereert Amerikaans onderzoek op meer dan 200.000 mensen. De wetenschappers zagen vooral een positief effect bij vrouwen.

lees meer »

Heeft een mens vlees nodig?

Heeft een mens vlees nodig?
video 13/03/2020

De afgelopen jaren is het aantal vegetariërs fel gestegen, maar is het wel zo gezond om vlees van je menu te schrappen? Kunnen we alle voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te leven uit plantaardige producten halen? Professor Ann Meulemans geeft een woordje uitleg.

lees meer »

Wat is het verband tussen ADHD en voeding?

Wat is het verband tussen ADHD en voeding?
dossier 3/03/2020

ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) kan behandeld worden met geneesmiddelen en/of gedragstherapie, maar er is ook veel te doen om de link met voeding. Een aangepast eetpatroon lijkt sommige kinderen te helpen, maar heldere bewijzen ontbreken.

lees meer »

Waarom moeten we meer bonen eten?

Waarom moeten we meer bonen eten?
nieuws 3/03/2020

Kikkererwten, linzen, bruine en witte bonen... Amper 20 procent legt wekelijks peulvruchten op zijn bord. Het zijn nochtans de ideale vleesvervangers. Ze zitten boordevol eiwitten en pectine, een cholesterolverlagende stof.

lees meer »
395 artikels over dieet , per
Bekijk
ad
Wat denk jij?

Wat bevat er geen gluten?

  • Tarwe
  • Rogge
  • Haver
  • Rijst
volgopfacebook

volgopinstagram

pub