Bloemkoolsoep

Laatst bijgewerkt: november 2017
123-HD-bloemkoolsoep-11-17.jpg

recepten Een eenvoudige, lekkere bloemkoolsoep. Ideaal als lunch wanneer je een paar extra zomerkilo's wilt afschudden.

Ingrediënten
1 bloemkool (enkel de roosjes), 1 ui, ¼ knolselderij, 2 lookteentjes, 1 el kokosolie, 2,5 l kippenbouillon, fijngesnipperde kruiden (peterselie of bieslook), een snufje nootmuskaat en een bosje waterkers. Hou het bloemkoolhart voor de knolselderijsoep.

Bereiding
Laat het kokosvet smelten in een hoge pot. Fruit daarin de gepelde en grofgesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de bloemkoolroosjes, de knolselderij (geschild en in blokjes gesneden) toe en laat ze een paar minuten meestoven. Doe de kippenbouillon erbij (1 blokje per halve liter water) en laat de soep opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet plat gekookt. Laat de waterkers één minuut meekoken.
Vlak voor het opdienen snipper je er de verse kruiden over (of mix ze in de soep).

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram