Onze redactie

dossier

Wie schrijft de artikels op gezondheid.be? Graag stellen we onze redactie voor: een team van redacteurs en journalisten die medische informatie kneden tot leesbare artikels. Wij worden daarin bijgestaan door een groep van artsen en experts


Annemie Vandeweerdt

annemie vandeweerdt_profiel.jpg

Annemie Vandeweerdt studeerde in 1998 af aan de K.U.Leuven met een diploma Germaanse Talen en Zakelijke Taalbeheersing op zak. Al snel geraakte ze gefascineerd door digitale marketing en communicatie. Als hoofdredacteur voor Gezondheid NV combineert ze die ervaring met haar passie voor mens en welzijn. 

annemie.vandeweerdt@roularta.be

Sofie Van Rossom

fotosofie.jpg

Sofie Van Rossom scherpte haar potlood aan in de opleiding journalistiek. In 2007 studeerde ze af en sindsdien doet ze niets liever dan met woorden puzzelen tot ze samen een vlotte tekst vormen. Als freelancer verkiest ze onderwerpen die uit het dagelijks leven gegrepen zijn, maar ze gaat met plezier de uitdaging aan om een steviger stuk te vermalen tot een hapklare brok. Daarnaast gaat Sofie op zoek naar experts die input willen geven voor gezondheid.be en verzorgt ze de sociale media. Ten slotte zet ze als begeleider van stagiairs maar al te graag de puntjes op de i.

sofie.van.rossom@roularta.be

Sara Claessens

sara claessens.JPG
Sara Claessens studeerde in 2007 af als Bachelor in de toegepaste taalkunde aan Hogeschool Gent en zette vervolgens haar kennis van het Engels en het Duits in de administratieve sector in. De schrijfmicrobe bleek echter hardnekkig, want twaalf jaar later kroop ze opnieuw achter de schoolbanken van KU Leuven en behaalde ze een master in de journalistiek. De stage die ze liep tijdens haar journalistieke opleiding, kreeg een professioneel staartje, want na haar studies vervoegde ze als freelancer het team van Gezondheid NV. Sindsdien bijt ze zich graag vast in medische dossiers die ze in heldere teksten giet, maar evenzeer houdt ze ervan om te luisteren naar mensen en hun verhaal op te tekenen.

Andy Furniere

andy furnier.jpg

Andy Furniere publiceerde als zelfstandig journalist al in een brede waaier van media. Zijn eerste professionele ervaring deed hij op met buitenlandse reportages voor MO*, waarna hij vooral begon te schrijven voor Engelstalige expatmedia zoals Flanders Today. Later breidde hij zijn portfolio stelselmatig uit en begon zich steeds meer te interesseren voor onderwerpen in het brede domein van gezondheid en wetenschap. Hij haalt in het bijzonder voldoening uit het uitspitten van ingewikkelde thema’s, om vervolgens op een toegankelijke manier de essentie door te kunnen geven. 


Hilde Deweer

hilde deweer_profiel.jpg
Hilde Deweer is een rasechte foodie. Kort na haar opleiding tot licentiaat-vertaler (nu master) in Antwerpen begon ze haar loopbaan bij Drukkerij-Uitgeverij Lannoo. Daarna liet ze zich verleiden tot een lang intermezzo in de groothandel van sanitair en verwarming, maar finaal keerde ze terug naar haar eerste liefde: de wereld van het boek. Twaalf jaar lang was ze adjunct-uitgever van het lifestylefonds bij Uitgeverij Stichting Kunstboek waar ze een aantal grote namen in de culinaire wereld begeleidde. Ze haalde zelf de pers als samensteller van de bekende bierbijbel ‘Alle Belgische Bieren’. Met andere woorden, Hilde is gepokt en gemazeld in het boekenvak. 

Robert van den Heuvel

robert.jpg
Robert van den Heuvel ontdekte zijn interesse in het schrijven van teksten als liedjesschrijver in zijn tienerjaren. Hij heeft zich sinds die tijd breed ontwikkeld binnen het gezondheidsdomein. Met afgeronde masteropleidingen in de psychologie en de revalidatiewetenschappen bekijkt hij gezondheidsonderwerpen vanuit verschillende perspectieven. Het liefst maakt hij de vertaalslag van nieuwe inzichten in de wetenschap naar heldere informatie en bruikbare tips voor lezers.

Olivia Regout

olivia regout.jpg

Olivia Regout is afgestudeerd aan de Leuvense School voor Journalistiek (EjL). Ze is webjournaliste van het eerste uur. Olivia helpt mensen graag begrijpen wat er in hun lichaam omgaat door hen toegankelijke en accurate maar vooral betrouwbare informatie te bieden. Ze is altijd op zoek naar nieuwe medische ontdekkingen die ons leven morgen zullen veranderen.

Juan Miralles

moi.jpg
Na zijn studie journalistiek aan de ULB (Université Libre de Bruxelles) werkte Juan Miralles eerst voor een Brussels dagblad aan het lokale nieuws. Daarna legde hij zich toe op medische en wetenschappelijke onderwerpen, eerst voor een krant (waar hij adjunct-hoofdredacteur was) en vervolgens voor tijdschriften. Hij werd benoemd tot algemeen coördinator van het maandblad Passion Santé, de voorloper van de website PassionSanté.be, de Franstalige broer van gezondheid.be. Juan gaf daarnaast ook nog les aan het Instituut voor Journalistiek (IDJ). 

Amélie Micoud

photo-amelie-2.png
Als freelance journaliste schreef Amélie Micoud over uiteenlopende onderwerpen als cultuur, gezondheid en lifestyle, en dat voor verschillende media. Amélie is een hardcore literair persoon, maar heeft gaandeweg een passie ontdekt voor artikels rond ouderschap en wetenschappelijke publicaties, die zij graag tot de kern ontleedt om ze nadien samen te vatten tot een tekst die zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Voor Passion Santé onderhoudt ze ook de socialemediakanalen, en legt ze contact met deskundigen die willen bijdragen aan artikels over hun vakgebied.

Aurélia Dubuc

photo-aurelia-1.jpg
Aurélia Dubuc schreef haar eerste gezondheidsartikel op 19-jarige leeftijd. Meer dan twee decennia later is de passie voor het schrijven nog steeds aanwezig, net als de behoefte om zich nuttig te voelen door preventieboodschappen door te geven en informatie te verstrekken over de laatste medische ontwikkelingen. Een van haar favoriete bezigheden als ze niet werkt als journaliste, perinataal consulente of taalleerkracht? Naar medische series kijken.

Barbara Simon

photo-barbara.jpg
Na haar opleiding journalistiek aan de ULB heeft Barbara Simon als hoofdredactrice en journaliste gewerkt voor verschillende Belgische en internationale medische tijdschriften met als doelgroep. Barbara woont in het Pajottenland en spreekt de Vondeltaal dagelijks, zowel in haar privé- als in haar beroepsleven, vandaar dat ze zich ook toespitst op vertalingen. Na gewerkt te hebben als persvoorlichter en organisator van medische congressen, keerde zij terug naar haar eerste liefde: medische en lifestyle journalistiek, met een bijzondere belangstelling voor reizen, cosmetica, gastronomie en plantkunde.


Laatst bijgewerkt: maart 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram