Ons team van artsen en experten

dossier Onze redactie bestaat uit mensen met een vlotte pen: een team van redacteurs en journalisten die medische informatie kunnen kneden tot leesbare artikels. Wij worden daarin bijgestaan door een schare van artsen en experts. Enkel zo kunnen wij garanderen dat de artikels op onze site voldoen aan de kwaliteitseisen die wij voor ogen houden: betrouwbaar, objectief en wetenschappelijk ondersteund. 

Astma en Allergiekoepel vzw

Astma en Allergiekoepel vzw, informatie- en documentatiecentrum rond astma en allergie. www.astma-en-allergiekoepel.be

Dr. Rens Busschots

Dr. Rens Busschots is Arts-Specialist in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie (UZLeuven) en Diensthoofd in AZVesalius (Tongeren-Bilzen).
Deelspecialiteiten: Shockwave Therapie en EMG (electromyografie)
www.fysischegeneeskunde.be
www.shockwavelimburg.be

Jolanke De Graeve

Als logopediste begeleidt Jolanke De Graeve sinds 2006 kinderen met ontwikkelingsproblemen (leerproblemen, taalproblemen, articulatieproblemen, …). Zij maakt ook deel uit van het team bij Atlass, specifiek voor de diagnostiek van taal- en leerproblemen.

Dr. Evelien Dewilde

Dr. Evelien Dewilde is oogarts in het Oogcentrum Tongeren en AZ Vesalius Tongeren, Limburg en werkzaam in de Laser Vision Clinic in Gent. Ze is arts-specialist in de oogchirurgie en heeft zich specifiek toegelegd op cataractchirurgie, (multifocale) implantlenzen en ooglaseren.

Katrien Geeraerts

Katrien Geeraerts, Licentiaat in de Biomedische wetenschappen en auteur van 'Blijven Ademen'. Na een burn-out leerde Katrien hartcoherentie kennen. Door haar positieve ervaring wil ze mensen helpen in de begeleiding van deze ademhalingstechniek.
biofeedbacktraining.be

Evy Gruyaert

Evy Gruyaert, auteur van ‘Kop op - leven met migraine’ en bedreven in yoga.

LEIF

LEIF (LevensEinde Informatie Forum), een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. www.leif.be

Laura Leysen

Psychologisch consulent Laura Leysen werkt bij Balance4Life en is gespecialiseerd in stressmanagement en burn-outbegeleiding. Daarnaast helpt ze bij Atlass met het diagnostisch onderzoek bij een vermoeden van ASS of ADHD.

Joke Muyldermans

Joke Muyldermans is vroedvrouw. Ze behaalde een Master in de Verpleeg- en Vroedkunde, optie moeder- en kindzorg. Ze geeft les aan de opleiding voor vroedvrouwen, en startte in 2015 zelf de vroedvrouwenpraktijk InTeam op. Daarnaast is Joke ook lactatiekundige IBCLC en board member van Elacta, de European Lactation Consultations Alliance.

Vanessa Muyldermans

Vanessa Muyldermans heeft een Master na Master Seksuologie en een Master in de Criminologie en Bachelor (sociale) verpleegkunde op zak. Ze is lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie en heeft al jaren haar eigen praktijk waar ze mensen helpt met al hun seksuele, relationele en kinderwensvraagstukken.
www.vanessamuyldermans.be

Hedwig Neels

Hedwig Neels is postdoctoraal onderzoeker aan UAntwerpen en werkt als bekkenbodem- en Women’s Health kinesitherapeut in het UZA. Ze is betrokken in verschillende comités van erkende (inter)nationale beroepsverenigingen, en daarnaast ook initiatiefnemer en drijvende kracht achter The Pelvic Floor, een online platform met hapklare informatie over bekkenbodemproblemen. In september 2021 bracht ze Het Bekkenbodemboek uit, met enkele belangrijke basisprincipes en preventieve guidelines voor een gezonde bekkenbodem.

Dr. Isabel Pinxten

Dr Isabel Pinxten is als oogarts en oogchirurg werkzaam in de Laser Vision Clinic in Gent en als oogarts in Knokke. Zij is gespecialiseerd in ooglaseren (PRK, LASEK, Femto-LASIK en SMILE), cataract en implantlenzen. Daarnaast werkt zij regelmatig mee aan medische publicaties.

Karolien Raeymaekers

Karolien Raeymaekers behaalde een Master in de klinische psychologie, optie kinderen en jongeren en volgde een postgraduaatsopleiding gedragstherapie voor kinderen en jongeren. Ze heeft haar eigen praktijk maar is ook verbonden aan het UZ Gent dienst Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Ze is ook de auteur van het boek ‘Denk als je peuter/kleuter’ en de blog ‘Kleine boefjes‘.
karolienraeymaekers.be


Dr. Steven Renier

Dr Steven Renier is oogchirurg, gespecialiseerd in refractieve behandelingen (ooglaseren en inplantlenzen) en cataractoperaties. Hij werkt in de Laser Vision Clinic in Gent, de Oogkliniek in Brugge en in het ziekenhuis AZ Zeno.

ReumaNet vzw

ReumaNet vzw, verenigt Vlaamse patiëntenverenigingen die reumatische aandoeningen onder de aandacht brengen.

Nathalie Schittekatte

Nathalie Schittekatte van Snuggles and Dreams. Nathalie is baby- en kinderslaapcoach en heeft als missie om ouders en kinderen weer te laten genieten van hun (nacht)rust.

Tine Seghers

Tine Seghers werkt bij De Appelboom en is daarnaast ook als thuisbegeleider aan de slag bij Kadodder. Zo begeleidt ze ouders van kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsvertraging.
www.de-appelboom.be

Elke Struiwig

Elke Struiwig is fertiliteitarts en gedragscoach. Op de fertiliteitsafdeling in het Amphia Ziekenhuis in Breda, waar ze werkt, merkte Elke op dat koppels met een actieve kinderwens veel stress ervaren. Samen met Shanice Lamoré creëerde ze daarom de FertiPlanner, een selfcoaching planner die je 12 maanden lang ondersteunt in jouw kinderwenstraject. Daarnaast begeleidt ze mensen met hun onvervulde kinderwens in de Facebookgroep: vruchtbaar door het kinderwenstraject.

Maïté Van Den Bossche

Autismecoach Maïté Van Den Bossche begrijpt als geen ander het grote verdriet, de radeloosheid, maar ook de enorme vreugde en trots die samen kunnen gaan met ASS. Na verschillende bijscholingen in de wereld van autisme, sensorische verwerking en hoogsensitiviteit richtte ze haar praktijk Atlass op.

Chris Van Gaver

Chris Van Gaver, menopauzeconsulente. Vrouwen (en hun partner) kunnen bij haar terecht voor persoonlijke en individuele begeleiding voor, tijdens en na de menopauze/overgang. Hierbij gaat zij zowel curatief als preventief te werk. Chris is lid van VBOV (Vlaamse Beroepsorganisatie van vroedvrouwen) , ‘The Belgian Menopause Society’.

Mik Ver Berne

Mik Ver Berne is voorzitter van vzw Hoofd-Stuk, de vereniging voor mensen met hoofdpijn, zoals migraine of clusterhoofdpijn.

Paula Kragten

Menstruatiedeskundige Paula Kragten is founding editor van online magazine Period! dat in een Nederlandstalige en een Engelstalige editie verschijnt. Zij is ook auteur van het boek Mooi Rood is Niet Lelijk


Laatst bijgewerkt: februari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram