Hoe bereid je gedroogde bonen?

unsplash_bonen_2020.jpg

nieuws Gedroogde bonen zijn zeer gezond en het is echt niet moeilijk om ze zelf te bereiden. Het vraagt alleen wat tijd en geduld.

- Doe de bonen in een vergiet en spoel ze een halve minuut onder koud water. Gebruik enkel gave en niet verkleurde exemplaren.

- Giet de bonen dan in een grote pot en zet ze ruim onder koud water. Plaats het deksel op de pot en zet de bonen een 12-tal uren (bijvoorbeeld een nacht) in de koelkast tot ze verdubbeld zijn in grootte.

- Spoel de bonen opnieuw in een vergiet, doe ze in een grote pot en bedek ze met water.

- Zet de pot op het vuur en voeg een lepel olie toe zodat de bonen niet overkoken. Laat ze gaarkoken op een middelhoog vuur. Tijdens het koken zullen ze verder uitzetten in omvang. Daarom moet je af en toe eens checken of ze nog onder staan. Voeg tijdig water toe.

- De gaartijd - een half uur tot twee uur - hangt af van het soort boon. Een gare boon is zacht maar niet papperig. Je moet ze kunnen platknijpen tussen je vingers.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: februari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram