nicotine

Verhoogt Anti-rookgeneesmiddel het risico op zelfmoord?

nieuws 3/01/2008

De Amerikaanse Food and Drug Administration onderzoekt momenteel of het nieuwe antirook-geneesmiddel Champix het risico op zelfmoord verhoogt. Aanleiding zijn een aantal rapporten over stemmingsstoornissen en vreemd gedrag bij mensen die Champix nemen.

lees meer »

Rokers hebben 50 procent meer kans op Alzheimer

nieuws 11/12/2007

Rokers hebben een grotere kans op de ziekte van Alzheimer of dementie dan mensen die niet (meer) roken. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam gepubliceerd in het tijdschrift Neurology (4 september 2007).

lees meer »

Minder hartinfarcten door rookverbod café

nieuws 2/12/2007

Sinds in Schotland vorig jaar maart een rookverbod voor de horeca is ingesteld, is het aantal hartinfarcten er met 17 procent gedaald. Dat heeft STIVORO, een Nederlandse organisatie die roken tegengaat, bekendgemaakt.

lees meer »

Algemeen rookverbod in scholen

nieuws 17/06/2007

De Vlaamse Onderwijsraad – waarin alle onderwijsnetten en vakbonden zitten - adviseert unaniem om een algemeen rookverbod in scholen in te voeren vanaf 1 september 2008.

lees meer »

Sigaar en pijp iets minder slecht dan sigaret

nieuws 9/05/2007

Het roken van sigaren of pijpen is iets minder schadelijk dan het roken van sigaretten. Gemiddeld leven de sigaar- en pijprokers twee jaar langer dan de sigarettengebruikers. Ook is de kans iets groter dat ze langer gezond blijven.

lees meer »

Bijna helft rokers lijdt aan COPD

nieuws 18/03/2007

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (Respiratory Medicine, maart 2007) bij patiënten van 8 Belgische huisartsen blijkt dat bijna de helft van alle zware rokers tussen de 40 en 70 jaar lijdt aan COPD (chronisch obstructief longlijden).

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Dik zonder sigaret?

dossier 24/01/2007

Rokers zien vaak niet af van hun ongezonde gewoonte omdat ze denken op die manier snel in gewicht bij te komen. Maar is dat zo? Brengt stoppen met roken je balans hopeloos uit evenwicht? Niet als je met enkele eenvoudige zaken rekening houdt.

lees meer »

Nieuw product om te stoppen met roken

nieuws 8/01/2007

Sinds december is een nieuw product op de markt om te stoppen met roken. Varenicline (Merknaam: Champix®) is het eerste van een nieuw klasse geneesmiddel, de selectieve, partiële nicotine-acetylcholine receptor agonisten.

lees meer »

Geen IVF-behandeling voor rokers

nieuws 20/12/2006

Volgens prof. Nick Macklon van de Divisie Reproductieve Geneeskunde, Afdeling Obstetrie en Gynaecologie aan het UMC Utrecht zal een IVF-behandeling in de toekomst nog alleen kunnen bij ouders die bereid zijn om te stoppen met roken.

lees meer »

Door rookverbod snelle verbetering gezondheid van cafépersoneel

nieuws 4/11/2006

Cafépersoneel in Schotland heeft binnen twee maanden van het rookverbod in publieke binnenruimten een significante verbetering van de ademhaling en longfunctie vertoond. Dat meldt de Nederlandse Hartstichting op grond van onderzoek in de Journal of the American Medical Association.

lees meer »

Roken slecht voor cognitieve functie

nieuws 20/12/2005

Roken versnelt het verval van de cognitieve functie bij ouderen. Deze conclusie van een grootschalig internationaal bevolkingsonderzoek, EURODEM, een Europees samenwerkingsproject gericht op onderzoek naar dementie.

lees meer »

Rokers riskeren blindheid

nieuws 18/11/2005

Rokers lopen twee keer meer kans om op latere leeftijd blind te worden door maculaire degeneratie dan niet-rokers. Dat zegt de Britse AMD Alliance en de Royal National Institute of the Blind.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram