nicotine

Nicotinevaccin op komst

nieuws 26/05/2005

De eerste proeven op mensen met een experimenteel vaccin tegen nicotine, doen het beste verhopen, aldus Zwitserse onderzoekers op het jaarlijkse congres van de American Society of Clinical Oncology in Orlando.

lees meer »

Alcohol even schadelijk als roken

nieuws 29/03/2005

Alcohol is een belangrijke factor in meer dan 60 verschillende aandoeningen en is de oorzaak van bijna evenveel doden en ernstige letsels als roken of verhoogde bloeddruk, zegt een internationaal team van wetenschappers.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Roken maakt blind

nieuws 7/04/2004

Volgens Britse onderzoekers wordt een op de vier gevallen van maculaire degeneratie, de voornaamste oorzaak van blindheid bij oudere mensen, veroorzaakt door roken.

lees meer »

Roken slecht voor seks en vruchtbaarheid

nieuws 15/03/2004

Roken heeft in Groot-Brittannië bij 120.000 mannen tussen 30 en 50 jaar impotentie veroorzaakt, verlaagt de kans op conceptie met 40%, is verantwoordelijk voor 5000 miskramen per jaar en verhoogt de kans op baarmoederhalskanker.

lees meer »

'Rokerslong' (COPD) neemt toe

nieuws 9/12/2003

Chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is een chronische en langzaam progressieve longaandoening waarbij het debiet van de luchtwegen geleidelijk vermindert en het transport van de lucht naar de longen moeilijker wordt.

lees meer »

Effect nicotinepleister overschat

nieuws 20/08/2003

Het effect van nicotinepleisters op lange termijn is veel beperkter dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een Engels onderzoek bij 1686 rokers tussen 25 en 64 jaar. Ze rookten gemiddeld 15 sigaretten per dag. Ze kregen gedurende 12 weken een nicotinepleister.

lees meer »

Schadevergoeding wegens passief roken

nieuws 23/10/2002

Een Canadese vrouw die 40 jaar lang in een bar heeft gewerkt en lijdt aan terminale longkanker, heeft van een Canadese rechtbank een schadevergoeding gekregen voor passief roken.

lees meer »

Roken maakt impotent

nieuws 18/10/2002

Volgens Amerikaanse onderzoekers heeft roken een negatieve invloed op de mannelijke potentie. Ze analyseerden een groot aantal studies over impotentie, en stelden vast

lees meer »

Rokers moeten meer fruit en groenten eten

nieuws 14/08/2002

Van roken is bekend dat het onder meer allerlei longaandoeningen kan veroorzaken. Rokers die veel groenten en fruit eten kunnen dat risico echter gevoelig verminderen, aldus een studie in de European Respiratory Journal.

lees meer »

Nieuwe test voor hartfalen

nieuws 25/05/2002

Hartfalen komt steeds vaker voor in onze verouderende samenleving. Een nieuwe test helpt patiënten met een falend hart opsporen. Tot dusver was die diagnose soms moeilijk.

lees meer »

Roken doodt hersencellen

nieuws 21/05/2002

Franse wetenschappers hebben ontdekt dat roken niet alleen slecht is voor de longen en het hart, maar ook hersencellen doodt. Dat roken de concentratie ten goede komt, is volgens hen dan ook een fabeltje.

lees meer »

Brutale beelden helpen tegen roken

nieuws 17/01/2002

Afbeeldingen van rotte tanden, een longtumor en de hersenen na een beroerte op een pakje sigaretten helpen om te stoppen met roken. Dat blijkt uit een onderzoek in Canada ....

lees meer »

Rookstophulp voor hartpatiënten

nieuws 3/12/2001

Oudere vrouwen die willen stoppen met roken, hebben hulpmiddelen nodig om te slagen. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van California, San Francisco (UCSF) die werd voorgesteld op het jaarcongres van de American Heart Association in Anaheim, California. De onderzoekers ondervroegen 277 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 61 jaar die wegens hartproblemen in het ziekenhuis waren opgenomen en die allemaal rookten.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram