Over astma, COPD en chronische bronchitis: Moeite met ademhalen

boeken-interviews Voor mensen die nooit kortademig zijn, is het moeilijk voor te stellen hoezeer je je anders, beperkt en soms zelfs bedreigd voelt als je het benauwd hebt. Die bedreigende gewaarwordingen zijn dagelijkse ervaringen voor mensen met long- of luchtwegaandoeningen. Hoewel ze er misschien niet ziek uitzien, kunnen simpele dingen zoals trappenlopen of een rokerige ruimte binnengaan al leiden tot benauwdheid. Door die kortademigheid zijn ze beperkt in hun activiteiten, met psychologische en sociale gevolgen.

De belangrijkste ziekten die tot kortademigheid kunnen leiden, zijn chronische bronchitis, COPD en astma. Wat zijn de oorzaken ervan en hoe herken je de verschillen? Waaruit bestaat de behandeling? Welke medicijnen en inhalatoren zijn er? Wat kan je doen om klachten te voorkomen en te verminderen?

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Reeds verschenen in deze referentiereeks: Allergie, Cholesterol, Depressie, Diabetes, Hoge bloeddruk, Obesitas en overgewicht, Osteoporose, Chronische pijn, Maagklachten, en Slaapstoornissen. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Heldere en correcte informatie
Auteurs zijn huisartsen en specialisten
Geïllustreerd met schema’s, statistieken en didactische tekeningen.

Over astma, COPD en chronische bronchitis: Moeite met ademhalen - Dr. F.M.J. Toben en Dr F.H. Krouwels
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 323 1 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel

Lees ook: COPD of 'rokerslong': chronische en langzaam progressieve longaandoening


Laatst bijgewerkt: mei 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram