Gruwelfoto op tabaksverpakking werkt niet

schrikfoto-150.jpg

nieuws Gruwelijke foto’s op de tabaksverpakkingen die rokers zoveel schrik moeten aanjagen, dat ze stoppen, werken niet, zeggen Nederlandse onderzoekers.
Carel Jansen (hoogleraar bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit) vroeg 214 rokers en niet-rokers naar enkele van deze plaatjes te kijken. Zelf de meest gruwelijke plaatjes, zoals die van de man met een kankergezwel, beroerden de rokers niet: het had geen effect op hun voornemen om te stoppen met roken.
Volgens Professor Gerjo Kok (Universiteit Maastricht) vertonen de mensen op wie deze voorlichting gericht is, gemakkelijk defensief gedrag: ze reageren extra kritisch, of besteden er gewoonweg minder aandacht aan dan anderen. Daardoor komt de boodschap niet goed aan en kun je het voorlichten dus net zo goed laten.
Wél effectief is een rookverbod in de horeca, begeleiding bij het stoppen met roken vergoeden in de ziekteverzekering en de tabak flink duurder maken.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram