Versnelde ontwikkeling antirookvaccin

sigaret-mond-2.jpg

nieuws Het onderzoek naar het antirookvaccin Nic Vax aan de universiteit van Maastricht, heeft een bijzondere subsidie van 1,3 miljoen euro gekregen.
Het vaccin moet voorkomen dat nicotine tot de hersenen doordringt, waardoor de hunkering naar een sigaret wordt tegengegaan. Nic Vax maakt eiwitten in het lichaam aan, die zich aan nicotine binden, waardoor de verslavende stof in het lichaam wordt vastgehouden. De volgende stap in het onderzoek is het vaccineren van zo'n 600 rokers die dolgraag van hun verslaving af willen. De groep proefpersonen wordt waarschijnlijk in het begin van 2007 geselecteerd.
Het vaccin is alleen bedoeld voor mensen die echt gemotiveerd zijn te stoppen met roken.
De TOP-subsidie wordt beschikbaar gesteld door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Men wil met de subsidie onderzoeken wat het vaccin precies in de hersenen teweegbrengt. Ook wil hij het ethische aspect van dit vaccin, dat het gedrag van mensen kan beïnvloeden, onderzoeken.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram