Lage consumptie groenten en fruit verhoogt kans op longkanker

sigaret-mond-2.jpg

nieuws Rokers die weinig groenten en fruit eten, lopen twee keer zo veel kans op longkanker dan rokers, ex-rokers en niet-rokers met een hoge fruit- en groentenconsumptie. Dat blijkt uit een Zweeds onderzoek bij ruim 500 longkankerpatiënten. Alhoewel de groenten- en in mindere mate de fruitconsumptie dus een belangrijke risicofactor is, blijft roken echter de belangrijkste risicofactor, zo stippen de onderzoekers aan. Er bestaat een rechtstreeks verband tussen het risico op longkanker en het aantal jaren dat men rookt en het aantal sigaretten.

bron: Online editie International Journal of Cancer 17 Aug 2005

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
RECONNECT, talent blijft, ook na kanker RECONNECT, talent blijft, ook na kanker
Stichting tegen Kanker

Er is te weinig aandacht voor de terugkeer naar het werk na kanker. Toch is het van groot belang dat werknemers hierbij worden ondersteund. Stichting tegen Kanker biedt daarom RECONNECT aan, een gratis online platform om HR managers of leidinggevenden te begeleiden tijdens het reïntegratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram