Geen IVF-behandeling voor rokers

Laatst bijgewerkt: juni 2022
roken-en-fopspeen.jpg

nieuws Volgens prof. Nick Macklon van de Divisie Reproductieve Geneeskunde, Afdeling Obstetrie en Gynaecologie aan het UMC Utrecht zal een IVF-behandeling in de toekomst nog alleen kunnen bij ouders die bereid zijn om te stoppen met roken. “Vruchtbaarheidsbehandelingen voor koppels die niet bereid zijn te stoppen met roken is hetzelfde als een IVF-behandeling voor een vrouw die de pil gebruikt. Het is absurd. Vruchtbaarheidswetenschappers moeten een helder beleid formuleren. Koppels die nog roken, krijgen geen IVF-behandeling.”
“Als we dit van onze patiënten eisen, dan moeten we ze daarbij ook ondersteunen. Optimalisatie van de gezondheid rond de geboorte door het stoppen van roken, afvallen en gewone medische behandeling, vereist een nieuwe vorm van vruchtbaarheidszorg. Van een positieve vruchtbaarheidstest verschuift de nadruk naar het optimaliseren van de zwangerschap. Dit model is gebaseerd op een gedeelde verantwoordelijkheid voor zorgverleners en ouders.”


bron: UMC Utrecht


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram