Geen IVF-behandeling voor rokers

roken-en-fopspeen.jpg

nieuws Volgens prof. Nick Macklon van de Divisie Reproductieve Geneeskunde, Afdeling Obstetrie en Gynaecologie aan het UMC Utrecht zal een IVF-behandeling in de toekomst nog alleen kunnen bij ouders die bereid zijn om te stoppen met roken. “Vruchtbaarheidsbehandelingen voor koppels die niet bereid zijn te stoppen met roken is hetzelfde als een IVF-behandeling voor een vrouw die de pil gebruikt. Het is absurd. Vruchtbaarheidswetenschappers moeten een helder beleid formuleren. Koppels die nog roken, krijgen geen IVF-behandeling.”
“Als we dit van onze patiënten eisen, dan moeten we ze daarbij ook ondersteunen. Optimalisatie van de gezondheid rond de geboorte door het stoppen van roken, afvallen en gewone medische behandeling, vereist een nieuwe vorm van vruchtbaarheidszorg. Van een positieve vruchtbaarheidstest verschuift de nadruk naar het optimaliseren van de zwangerschap. Dit model is gebaseerd op een gedeelde verantwoordelijkheid voor zorgverleners en ouders.”

bron: UMC Utrecht

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram