Rookverslaving genetisch bepaald

nieuws Europese wetenschappers hebben ontdekt dat tabaksverslaving genetisch is bepaald. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.
De onderzoekers hebben aangetoond dat de mutatie van een bepaald gen van invloed is op ons rookgedrag. Mensen met het gemuteerde gen hebben daardoor 30 procent meer kans op longkanker. Ongeveer de helft van de Europeanen bezit een variant van het 'rookgen'. Het gen zorgt er niet voor dat je sneller begint, maar maakt het wel moeilijker om te stoppen met roken.
Het Europese onderzoek, een samenwerkingsverband van 12 teams verspreid over 7 EU-landen, wordt gezien als een doorbraak. De gezondheidsrisico's van roken zijn al jaren bekend, over de reden waarom mensen verslaafd raken aan roken was tot nu toe relatief weinig bekend.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram