Algemeen rookverbod in scholen

sigaret-handen-school-150-jpg.jpg

nieuws De Vlaamse Onderwijsraad – waarin alle onderwijsnetten en vakbonden zitten - adviseert unaniem om een algemeen rookverbod in scholen in te voeren vanaf 1 september 2008. Dat zou gelden voor leerlingen, maar ook voor leraren, ouders en andere personen die op de speelplaats of in de schoolgebouwen komen. De ministers Vandenbroucke (Onderwijs) en Vervotte (Volksgezondheid) zullen daartoe de nodige initiatieven nemen. Minister Vandenbroucke zal dit advies volgen en zal daartoe een decreet opstellen, dat het rookverbod toevoegt aan de erkenningsvoorwaarden voor scholen. De toepassing zal dus gecontroleerd worden door de inspectie. Minister Vervotte en Vandenbroucke zullen ook middelen uittrekken voor rookpreventie en rookstopbegeleiding van leerlingen en leerkrachten voor de voorbereiding van een volledig rookvrije school. Minister Vervotte trekt vanaf het nieuwe schooljaar 150.000 euro uit voor rookpreventie in het onderwijs. De middelen gaan enerzijds naar opleiding voor CLB-medewerkers en leerkrachten rond dit thema, anderzijds naar concrete programma’s voor scholieren. Op die manier wil ze de sociale druk verminderen bij leerlingen die ervoor kiezen niet te roken.
Momenteel is roken verboden in alle schoolgebouwen. De directie kan eventueel wel een rokerslokaal voorzien voor leerkrachten en/of leerlingen. In de buitenlucht is er geen algemeen verbod. De scholen beslissen zelf of ze roken ook op de speelplaats verbieden. In de toekomst zal ook dit verboden zijn.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram