voeding

Je ziet wat je eet

Je ziet wat je eet
dossier 27/04/2021

Het idee dat voeding een direct effect zou hebben op de huid spreekt tot de verbeelding. Te meer gezien de huid wordt beschouwd als de spiegel van de gezondheid en het gemoed. Verschillende huidziekten of -afwijkingen worden toegeschreven aan een slechte voeding.

lees meer »

Thee goed voor hart en botten

nieuws 25/01/2007

Thee is goed voor hart en botten, zo blijkt uit twee recente studies. Wie minstens twee kopjes thee per dag drinkt, zou veel minder risico lopen om te sterven na een hartaanval

lees meer »

Borstvoeding maakt kinderen slimmer

nieuws 4/06/2012

Volgens een Deens onderzoek zijn kinderen die gedurende een lange periode borstvoeding krijgen, gemiddeld verstandiger dan kinderen die geen of slechts heel kort borstvoeding hebben gekregen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Melk voorkomt hartziekten en diabetes

nieuws 11/03/2003

Mensen met overgewicht kunnen het risico op hartziekten en diabetes type 2 verminderen door regelmatig melk en melkproducten zoals yoghurt en kaas te gebruiken. Magere of volle melk maakt geen verschil.

lees meer »

Veilig koken met de microgolfoven

dossier 11/07/2022

Vandaag bezit ruim 70 % van de Vlaamse gezinnen een microgolfoven. Hoewel hij in hoofdzaak wordt gebruikt om snel maaltijden op te warmen, kan de microgolfoven ook gemakkelijk dienst doen bij de bereiding van maaltijden vertrekkende van verse producten.

lees meer »

Cranberries gezondste fruit

nieuws 30/08/2019

Cranberries of Veenbessen staan bovenaan de top tien meest gezocht fruit - althans, als het gaat om fruit dat goed voor je gezondheid is.

lees meer »

Groenten en fruit: hoe vers is vers?

dossier 11/07/2022

Idealiter zouden groenten en fruit rechtstreeks van het veld of de boom op ons bord moeten komen. Ultra vers. In de realiteit gaat het er echter meestal anders aan toe. Boodschappen doen wordt door velen als tijdrovend beschouwd. Een eenmalig bezoek aan de supermarkt moet vaak volstaan om het gezin voor de rest van de week van het nodige proviand te voorzien.

lees meer »

Minder open ruggetjes door extra foliumzuur

nieuws 29/10/2019

Het verrijken van voedingsmiddelen met foliumzuur lijkt in de VS vruchten af te werpen. Sinds dit gebeurt, is het aantal geboorten van kinderen met een open ruggetje of een anencefalie (zonder hersenen) met respectievelijk 23 en 11 procent gedaald.

lees meer »

Een eitje, wie lust het niet?

Een eitje, wie lust het niet?
dossier 6/04/2017

Een licht gekookt eitje bij het ontbijt, een omelet met groenten, een spiegelei of enkele schijfjes hardgekookt ei bij de koude schotel. Hoe vers zijn eieren? Is er een verschil tussen witte en bruine eieren? Bevatten ze nu zoveel cholesterol?

lees meer »

Moeilijke eters

Moeilijke eters
dossier 1/11/2015

Eten tijdens de peuterjaren verloopt niet altijd even vlot. Elke peuter weigert wel eens te eten. Dit gaat vaak samen met grillen en stemmingen. Wanneer een peuter boos, moe, opgewonden, verdrietig of gespannen is, zal dit een effect hebben op zijn of haar eetlust.

lees meer »

Cataract voorkomen door vitamine C

nieuws 13/07/2020

Volgens een Amerikaans onderzoek zou een voldoende hoge consumptie van vitamine C het optreden van de oogaandoening cataract of grijze staar op latere leeftijd, kunnen voorkomen.

lees meer »

Visconsumptie en vroeggeboorte

nieuws 15/03/2003

Zwangere vrouwen die tijdens de zwangerschap geregeld vis eten hebben minder kans op een vroeggeboorte dan vrouwen die geen of nauwelijks vis eten.

lees meer »

Matig drinken kan dementie voorkomen

nieuws 11/03/2003

Matig drinken (tot 3 alcoholische dranken per dag) vermindert het risico op dementie en ziekte van Alzheimer, zo zeggen onderzoekers van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.

lees meer »

Toevoegen geur aan voeding

nieuws 9/11/2005

Het toevoegen van extra geuren aan voedsel zorgt ervoor dat ouderen beter eten.Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Nu eten veel bejaarden niet meer voldoende omdat ouder worden in combinatie met met het gebruik van medicijnen het reuk-en smaakvermogen doet afnemen.

lees meer »

Geheim van rode wijn ontrafeld

nieuws 24/01/2002

Het is een stelling die vaker door wetenschappers is verkondigd: een glaasje rode wijn is heel gezond en vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Onderzoekers hebben nu ook een verklaring voor die bewering.

lees meer »

Eten als je zwanger bent

dossier 20/05/2022

Zwangere vrouwen moeten dit ontgetwijfeld vaak horen: "Schep nog maar eens op, je moet tenslotte voor twee eten". Waar of niet waar? Niet waar. Een extra portie is niet nodig, gezond en gevarieerd eten tijdens de zwangerschap is wel belangrijk en dit om verschillende redenen

lees meer »

Kerrie kan Alzheimer vertragen

nieuws 11/03/2003

Wie vaak kerrieschotels eet, zou minder kans maken op Alzheimer, zeggen Amerikaanse onderzoekers in een studie die in december werd voorgesteld ....

lees meer »

Vitamine E tegen astma?

nieuws 6/03/2003

Zwangere vrouwen zouden kunnen voorkomen dat hun kinderen later astma en andere allergieën krijgen door tijdens de zwangerschap voldoende voedsel rijk aan vitamine E (zoals plantaardige olie, groene groenten, noten) te eten

lees meer »

Koffie slecht voor osteoporose

nieuws 12/05/2001

Oudere vrouwen die meer dan 3 à 4 kopjes koffie per dag drinken, zouden een verhoogd risico lopen op osteoporose. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie die de botdichtheid van 96 vrouwen van gemiddeld 71 jaar mat en die vergeleek met hun dagelijkse koffieconsumptie.

lees meer »

Spinazie tegen maculaire degeneratie?

nieuws 10/12/2001

Een eiwit uit spinazie zou op termijn een oplossing kunnen vormen voor maculaire degeneratie. Dit is een oogaandoening die op latere leeftijd vaak tot bijna-blindheid leidt en die momenteel niet kan behandeld worden.

lees meer »

Soft drinks leiden niet tot zwaarlijvigheid

nieuws 27/09/2001

Vier nieuwe studies van het Amerikaanse Georgetown Center for Food and Nutrition Policy komen tot het besluit dat er geen relatie bestaat tussen soft drinks en zwaarlijvigheid bij kinderen tussen 12 en 16 jaar. Ook zou er geen verband bestaan tussen het drinken van softdrinks en slechte eetgewoonten.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram