Recept: Oosterse mosselen

t-Lien_Zomer_5359_2821-300.jpg

recepten

Zin in een exotisch mosselgerecht? De combinatie van venkel, paprika en koriander zorgt voor een frisse toets, terwijl gember, chili en knoflook het gerecht wat pit geven. Snel klaar, gezond én verrassend: perfect voor een lichte avondmaaltijd of om je gasten culinair te verrassen.


Ingrediënten voor 4 personen 

2 kg mosselen, gespoeld 2 selderijstengels, fijngesneden 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in fijne slierten 1 rode ui, in fijne slierten ½ venkel, harde kern verwijderd, in fijne slierten 1 pikante chilipeper, fijngehakt (of 1 tl gedroogde chili) 2 teentjes knoflook, geperst 1 tl gember, geraspt 4 dl alpro coconut een handvol verse koriander 

Bereiding 

  1. Breng de mosselen met alle groenten en smaakmakers (behalve de koriander) in een grote pot aan de kook.
  2. Schud de mosselen af en toe op. Zodra de schelpen opengaan, is het gerecht klaar.
  3. Strooi de koriander erover net voor het opdienen.

INFO
185 kcal/persoon
Eiwit: 21 g
Vet: 4,5 g, waarvan verzadigd: 2 g
Koolhydraten: 14,5 g
Vezels: 1,5 g 

Calorieën winnen
: Kokosmelk bevat veel calorieën (afhankelijk van het merk 150 à 370 kcal/dl)en veel verzadigde vetten. In sommige gerechten kan je kokosmelk vervangen door Alpro coconut. Het is een drankje met dezelfde kokosmelksmaak, maar met amper 20 kcal/dl. Het is wel niet zo vast als kokosmelk. Wil je het vaster, dan kan je kiezen voor Alpro kokosnoot cuisine (100 kcal/dl). 

Recept uit het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2025

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram