Avocado met ricotta en gerookte zalm

123-h-BBQ-avocado-09-21.jpg

recepten Een origineel en gezond BBQ-gerecht met slechts vijf ingrediënten en nagenoeg geen werk. Lekker als voorgerecht of als lunch. 

Ingrediënten voor 4 personen
2 rijpe avocado's
4 eetlepels ricotta
groentekruiden (zie basisrecept)
4 plakjes gerookte zalm
4 eiderdooiers

Bereiding
  • Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit.
  • Lepel de ricottakaas in de avocadohelften en bestrooi met groentekruiden.
  • Versnipper de plakjes gerookte zalm over de avocado’s en leg er voorzichtig een eierdooier op.
  • Plaats de avocado’s 15 minuten onder het deksel van je gesloten barbecue.

Hoe maak je de groentekruiden?
5 g paprikapoeder
30 g kurkumabolletjes
10 g uienpoeder
10 g foelie
10 g witte muntokpeper
250 g zeezout
Bereiding
Plet of wrijf de kruiden tot poeder en meng ze met het zout. Bewaar in een goed afgesloten pot.

Een recept uit het boek 'BBQ & Outdoor' van Peter De Clercq
uitgegeven door Lannoo

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: september 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram