koken

Op zoek naar lekkere, gezonde recepten? Op ons menu vind je een gevarieerd aanbod, het één al wat uitdagender dan het ander. Van ontbijt tot dessert, van snelle hap tot uitgebreid avondmaal. Veel kookplezier en smakelijk!

Gratis receptenboekje bij onze nieuwsbrief

Gratis receptenboekje bij onze nieuwsbrief
nieuws 7/06/2024

Kan jouw lichaam wel een gezondheidsboost gebruiken? Wij trakteren al onze nieuwsbrief-abonnees op een gratis boekje met heerlijke, gezonde ontbijtrecepten. Lees hier hoe jij eentje kan ontvangen.

lees meer »

Is aangebrand eten altijd slecht voor je?

Is aangebrand eten altijd slecht voor je?
video 9/06/2024

Een licht verbrand worstje eten, kan dat kwaad? Wel, zo'n geblakerd worstje is niet zo onschuldig als je denkt. Er komen giftige stoffen vrij als ze zwart worden; hetzelfde gebeurt met verbrande aardappelen. Maar dat geldt niet voor groenten., legt toxicoloog Nynke Kramer uit.

lees meer »

Is kokosolie gezonder dan andere olie?

Is kokosolie gezonder dan andere olie?
dossier 25/04/2024

Kokosolie zou het ideale vet zijn om te bakken, en ook allerlei gezondheidsvoordelen hebben. Tenminste als we de vele websites uit alternatieve voedingshoek en een aantal zelfverklaarde voedingsgoeroes mogen geloven. Maar klopt dat eigenlijk wel?

lees meer »

Hoe perfecte frietjes maken?

Hoe perfecte frietjes maken?
dossier 8/07/2025

Frietjes zijn lekker, maar bevatten beduidend meer calorieën dan een gewone gekookte aardappel. Eén keer per week frieten eten kan gerust, op voorwaarde dat je ze combineert met mager vlees of vis, en een flinke portie salade of groenten.

lees meer »

Recept: slaatje van rode biet, ham, kaas en druiven

Recept: slaatje van rode biet, ham, kaas en druiven
recepten 3/07/2025

Deze lekkere en gezonde lunch, afgewerkt met geroosterde amandelschilfers, zal elke rode biet-fan bekoren. Maar hij is ook ideaal om rode biet te leren eten. Hier werd gekozen om de bietjes aan te vullen met radijs en little gem, maar je kunt er allerlei groenterestjes bij combineren.

lees meer »

8 signalen van je lichaam dat je te veel zout eet

8 signalen van je lichaam dat je te veel zout eet
dossier 25/06/2025

Een snufje zout over je eten, extra sojasaus bij de sushi, maggi door je soep: het voegt smaak toe aan je eten, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hierbij 8 signalen van je lichaam wanneer je te veel zout binnenkrijgt.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Verse gist, instant gist en droge gist: wat is het verschil?

Verse gist, instant gist en droge gist: wat is het verschil?
dossier 27/06/2025

Wil je zelf brood bakken met een luchtige structuur en een heerlijke smaak? Dan is verse gist een onmisbaar ingrediënt. Gist zorgt niet alleen voor het rijzen van het deeg, maar speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van de broodsmaak. Wat is het verschil met instant gist en droge gist?

lees meer »

Kersen ontpitten in een handomdraai

Kersen ontpitten in een handomdraai
dossier 16/06/2025

Uit het vuistje, als topping op een taart of verwerkt in een heerlijk dessert: kersen zijn een echte zomerfavoriet. Gelukkig bestaat er een eenvoudige en slimme truc om kersen te ontpitten zonder ze te beschadigen of je vingers onder het sap te zetten.

lees meer »

Recept: Oosterse mosselen

Recept: Oosterse mosselen
recepten 10/06/2025

Zin in een exotisch mosselgerecht? De combinatie van venkel, paprika en koriander zorgt voor een frisse toets, terwijl gember, chili en knoflook het gerecht wat pit geven. Snel klaar, gezond én verrassend: perfect voor een lichte avondmaaltijd of om je gasten culinair te verrassen.

lees meer »

Hoe gezond is zure room?

Hoe gezond is zure room?
dossier 5/06/2025

Zure room is een romig, lichtzuur zuivelproduct dat vaak wordt gebruikt als topping op bijvoorbeeld tacos of als bindmiddel in sauzen of soepen. Maar hoe gezond is het?

lees meer »

Recept: vegan avocado-cheesecake

Recept: vegan avocado-cheesecake
recepten 2/06/2025

Zin in een heerlijk romig dessert zonder zuivel of eieren? Deze vegan avocado-cheesecake is het perfecte antwoord. Dankzij de zachte structuur van avocado en de subtiele zoetheid van natuurlijke ingrediënten tover je een frisse en voedzame taart op tafel die niemand zal missen in de klassieke cheesecake.

lees meer »

Moet je (geschilde) aardappelen altijd wassen?

Moet je (geschilde) aardappelen altijd wassen?
dossier 2/06/2025

Aardappelen wassen na het schillen: is dat echt nodig? Het hangt af van hoe je ze gaat bereiden. In sommige gevallen is het verstandig om geschilde aardappelen goed te spoelen, in andere situaties kun je dit beter achterwege laten. Een woordje uitleg.

lees meer »

Recept: vol-au-vent burger

Recept: vol-au-vent burger
recepten 19/05/2025

Vol-au-vent is top of mind als het gaat over ons culinair erfgoed. Deze hippere, romige versie komt in de vorm van een burger op je bord. Ideaal om te maken als je wat restjes kip in huis hebt.

lees meer »

Mag je een taart invriezen?

Mag je een taart invriezen?
dossier 12/05/2025

Taarten zijn heerlijk, maar soms blijft er een flink stuk over na een feestje. De vraag rijst dan: mag je een taart invriezen? Het antwoord is ja, meestal wel, maar je moet wel met enkele zaken rekening houden.

lees meer »

Koken met lavendel: lavendelkip

Koken met lavendel: lavendelkip
recepten 8/05/2025

Lavendel is een veelzijdig kruid dat vaak wordt geassocieerd met geurzakjes en ontspannende baden, maar wist je dat het ook een verrassende smaakmaker in de keuken kan zijn?

lees meer »

Uien bewaren: zo blijven ze langer goed

Uien bewaren: zo blijven ze langer goed
dossier 29/04/2025

Omdat het een basisproduct is, kopen veel mensen uien in grote hoeveelheden. Maar hoe voorkom je dat uien zacht worden, gaan rotten of beginnen te kiemen? Het antwoord: door ze op de juiste manier te bewaren.

lees meer »

Mag je chocolade die wit uitslaat nog opeten?

Mag je chocolade die wit uitslaat nog opeten?
dossier 29/04/2025

Is de paashaas dit jaar zeer gul geweest? Dan heb je misschien nog wat chocolade over, enkele weken later. Als je de chocolade niet op de juiste manier hebt bewaard, kan er een witte waas verschijnen. Is dat nog eetbaar, of moet je het weggooien?

lees meer »

Hoe aubergine klaarmaken?

Hoe aubergine klaarmaken?
dossier 29/04/2025

Het is een heerlijke groente en een allrounder in de keuken, maar niet iedereen is ermee vertrouwd ... Met deze weetjes is de aubergine ook voor jou niet langer onbekend terrein. Ben je er klaar voor om ze te verwerken tot een smaakvol gerecht ?

lees meer »

Recept: asperges carbonara

Recept: asperges carbonara
recepten 25/04/2025

Voor pastalovers klinkt carbonara als muziek in de oren. Bij dit gerecht heb je het romige van de carbonarasaus, maar de pasta wordt vervangen door asperges. Een eenvoudige bereiding boordevol smaak.

lees meer »

Hoe kan je een avocado best snijden?

Hoe kan je een avocado best snijden?
dossier 18/04/2025

Een perfect rijpe avocado is heerlijk én veelzijdig, maar het snijden ervan kan soms een uitdaging zijn. Met deze handige stappen snijd je een avocado snel, veilig en netjes in stukken, klaar voor gebruik in salades, toast, guacamole of andere gerechten.

lees meer »

Recept: gezonde pizza van platbrooddeeg

Recept: gezonde pizza van platbrooddeeg
recepten 7/04/2025

Een lijnvriendelijke pizza op basis van zelfgemaakt platbrooddeeg, bedekt met rode of witte saus, en getopt met kaas, ham, asperges, puntpaprika .... Snel klaar, gezond en megalekker!

lees meer »

Recept: zijdezachte aspergesoep van witte asperges

Recept: zijdezachte aspergesoep van witte asperges
recepten 1/04/2025

Wist je dat je een heerlijke, romige soep kan maken van aspergeschillen? Schenk de soep in kleine glaasjes, garneer met gerookte zalm of grijze garnalen en werk af met fijngehakte peterselie. Een stukje knapperig brood of krokant bladerdeeg maakt het helemaal af.

lees meer »

Magnolia is eetbaar: wat kan je met de bloemen doen?

Magnolia is eetbaar: wat kan je met de bloemen doen?
dossier 2/04/2025

Magnoliabloemen zijn een van de eerste bloesems die in de Belgische lente opengaan. Ze bloeien voordat er bladeren aan de boom zitten en staan op artistiek knoestige kale takken. Wist je dat de bloemen niet alleen sierlijk, maar ook eetbaar zijn?

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram