Op zoek naar lekkere, gezonde recepten? Op ons menu vind je een gevarieerd aanbod, het één al wat uitdagender dan het ander. Van ontbijt tot dessert, van snelle hap tot uitgebreid avondmaal. Veel kookplezier en smakelijk!
Kan jouw lichaam wel een gezondheidsboost gebruiken? Wij trakteren al onze nieuwsbrief-abonnees op een gratis boekje met heerlijke, gezonde ontbijtrecepten. Lees hier hoe jij eentje kan ontvangen.
Onderzoekers hebben de impact van kruiden en specerijen op de darmgezondheid bestudeerd en ontdekten dat dagelijkse consumptie van polyfenolen in onder andere peper, kaneel en knoflook de samenstelling van microbiota kan beïnvloeden ten gunste van goede bacteriën.
Een licht verbrand worstje eten, kan dat kwaad? Wel, zo'n geblakerd worstje is niet zo onschuldig als je denkt. Er komen giftige stoffen vrij als ze zwart worden; hetzelfde gebeurt met verbrande aardappelen. Maar dat geldt niet voor groenten., legt toxicoloog Nynke Kramer uit.
Kokosolie zou het ideale vet zijn om te bakken, en ook allerlei gezondheidsvoordelen hebben. Tenminste als we de vele websites uit alternatieve voedingshoek en een aantal zelfverklaarde voedingsgoeroes mogen geloven. Maar klopt dat eigenlijk wel?
Dit wokgerecht is gezond en smaakvol, met malse kip, frisse paksoi, aardse shiitake en een romige kokosmelksaus. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd.
Soep is een goede manier om kinderen groenten te doen eten of ze te laten wennen aan de smaak ervan, maar ook voor volwassenen is dagelijks een tas soep drinken een goed idee. Als je ze op de juiste manier bereidt tenminste, want hoe gezond de soep is, hangt af van verschillende factoren.
Easypeasy en supergezond is deze vegan paté. Lekker als beleg op een toast voor de lunch of gesmeerd op een cracker als hapje. Getopt met een lekkere vijgenconfituur of ingelegde rode ui smaakt deze paté nog beter!
Eten heen en weer verplaatsen tussen koelkast en vriezer kan veilig, zolang je een paar simpele regels volgt. Vooral bij vlees is extra opletten belangrijk. In dit artikel lees je hoe je voeding opnieuw kunt invriezen en met welke producten je het beter niet doet.
Huisgemaakte vijgenconfituur is een heerlijke manier om het zoete en zachte karakter van vijgen te bewaren. Met slechts een paar ingrediënten maak je een smeuïge confituur die perfect is op de boterham, bij paté, gedroogde ham of een kaasschotel.
Pampushki klinkt gezellig, maar doet bij de meeste bakkers niet meteen een belletje rinkelen. Het is een hartig brood uit Oekraïne dat overgoten wordt met een persillade en lauwwarm wordt geserveerd.
Gedroogde vijgen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar momenteel liggen ook de verse exemplaren in de winkelrekken. Daarvan maak je lekkere vijgenconfituur, maar er zijn nog veel andere mogelijkheden om van verse vijgen te genieten!
Wil je de rijke smaken van je tuin het hele jaar door bewaren? Het drogen van kruiden en het maken van kruidenazijn zijn uitstekende manieren om dit te doen. We geven je de beste methoden om kruiden te drogen en vertellen hoe je eenvoudig je eigen kruidenazijn kunt maken.
Ben je een liefhebber van een zelfgebakken broodje? En gebruik je graag verse of gedroogde gist? Dan moet je het deeg de tijd geven om voldoende te rijzen. En je kunt daarbij een handje toesteken!
De naam van dit gerecht klinkt misschien niet meteen uitnodigend en aantrekkelijk om het op te eten, maar het is een combinatie 'made in heaven'. In dit geval eigenlijk 'made in Thailand'. Gemarineerd rundvlees met limoen, citroengras, koriander en munt.
Het is een hele mondvol! Niet alleen met deze lekkere taart maar ook met haar naam. Deze citroentaart met een twist en extra passie is een toppertje. En er is een alternatief deegrecept voor wie het glutenvrij wil of moet houden.
Linzen zijn supergezond, maar bij veel mensen onbekend en vandaar ook onbemind. En toch is het heel gemakkelijk om deze smaakvolle peulvruchten te bereiden.
ADVERTORIAL
Hoe zit het met je cholesterolwaarden? Goed om te weten: een gezonde levensstijl met genoeg beweging en evenwichtige voeding maakt écht verschil voor een stabiel cholesterolgehalte!
Bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smaakvolle toevoeging aan je bord. Ontdek welke soorten je veilig kunt eten, hoe je ze gebruikt en wat ze kunnen betekenen voor je gezondheid.
De combinatie van knapperige andijvie, zoete paprika, romige geitenkaas en een honing-mosterdvinaigrette zorgt voor een perfect evenwicht tussen fris, hartig en zacht. Een echte smaakbom en ideaal als lichte lunch of bijgerecht.
Gezonde ijslolly's maken samen met je (klein)kinderen, hoe leuk is dat! Deze lekker verfrissende frisco's zijn supergemakkelijk om te maken en vragen maar 5 minuten werk. Het lastigste is wachten tot ze zijn opgesteven in de diepvries...
Bij sommige brood- gebakrecepten zie je gist als rijsmiddel staan, bij andere degen wordt dan weer baksoda of bakpoeder gebruikt. Wat is het verschil tussen deze drie en kan je ze onderling voor elkaar inruilen?
Kikkererwten kennen de meeste mensen vooral als basisproduct voor hummus en falafel. Maar je kunt er veel meer kanten mee uit. Hoe bereid je die gezonde peulvrucht?
Deze kleurrijke en verrassende combinatie laat zien hoe veelzijdig aubergines kunnen zijn. De auberginepartjes worden gegrild en vervolgens rijkelijk gelakt met een zoete, rokerige barbecuesaus, waarna ze worden gecombineerd met de zachte, frisse tonen van Conferencepeer.
Citroengras ziet er ongeveer uit als lente-ui, maar dan in verharde vorm. Je vindt het tegenwoordig in bijna elke supermarkt tussen de verse kruiden. Het is een ideaal kruid om zowel zoete als hartige gerechten een friszure toets te geven.
Deze gezondere twist op de klassieker vervangt witte aardappel door zoete. Geroosterd in de oven, geserveerd met pittige tomatensaus en romige knoflookmayonaise: een smaakvol en verrassend bijgerecht.
Baking soda is een must in je huishouden. Het is een basisingrediënt voor schoonmaakmiddelen, desserts, én je kan het gebruiken voor je persoonlijke hygiëne. We geven een greep uit de vele mogelijke toepassingen.
Vlees bakken in de pan lijkt eenvoudig, maar vraagt toch wat kennis en techniek. Met de juiste tips krijg je een sappig stuk vlees met een mooi korstje. Ontdek hier stap voor stap hoe je vlees perfect bakt.