Gerelateerde artikels
Is aangebrand eten altijd slecht voor je?
video
Een licht verbrand worstje eten, kan dat kwaad? Wel, zo'n worstje is niet zo onschuldig als je denkt. Er komen giftige stoffen vrij als ze zwart worden; hetzelfde gebeurt met verbrande aardappelen. Maar dat geldt niet voor groenten. In dit online college van Universiteit van Nederland legt Nynke Kramer, toxicoloog aan de Wageningen Universiteit, uit waarom en wat er zo gevaarlijk is aan aangebrand voedsel.
Inhoud:
00:00 Is aangebrand voedsel slecht voor je?
00:25 Wat gebeurt er met aangebrand vlees?
01:22 Wat gebeurt er met verbrande aardappelen?
02:04 Zijn aangebrande groenten slecht voor je?
03:15 Hoe hoger de dosis giftige stof, hoe groter het risico op kanker.
03:41 Hoe ontstaan gifstoffen?
Lees ook: Is een airfryer kankerverwekkend?
Lees ook: Kan je kanker krijgen van chips en frietjes?