seks en seksualiteit

Hoger libido door rode wijn

nieuws 12/08/2019

Dagelijks twee glazen rode wijn drinken blijkt goed te zijn voor het libido van vrouwen. Dat moet althans blijken uit een studie van de Universiteit van Firenze.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Vooral bij homomannen blijft HIV-infecties hoog

nieuws 5/08/2019

In 2007 noteerde het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid 1.051 nieuwe diagnoses met hiv in België. Het aantal nieuwe diagnoses dat in België wordt vastgesteld, blijft al ongeveer vijf jaar rond de duizend schommelen.

lees meer »

‘Het Grote Voortplantingsspel’

nieuws 29/08/2019

Uitgeverij Plantyn lanceert twee gezelschapsspelen, ‘Rescue Race’ en ‘Het Grote Voortplantingsspel’. Met ‘Het Grote Voortplantingsspel’ leren kinderen spelenderwijs meer over de voortplanting.

lees meer »

Seksualiteit na een stoma

nieuws 8/02/2021

Het aanleggen van een stoma heeft een invloed op seksualiteit. Uit een onderzoeksproject bleek dat de emotionele en seksuele problemen bij stomadragers niet onderschat mogen worden. Bovendien is het een thema dat uit de taboesfeer mag gehaald worden.

lees meer »

Seks: hoe eerder hoe beter

nieuws 5/08/2019

Hoe eerder Amerikaanse jongeren aan seks beginnen, hoe kleiner de kans dat ze later ontsporen. Dat is de opmerkelijke conclusie van een studie uitgevoerd door de Universiteit van Virginia.

lees meer »

Spermacompetitie bij mannen

nieuws 12/08/2019

Bij mannen wiens vrouw meerdere seksuele partners heeft, of die lange tijd gescheiden zijn van hun vrouw of vriendin, zijn bepaalde aanpassingen merkbaar die de kans op bevruchting moeten vergroten:

lees meer »

USA verbiedt bloedgeven door homo’s

nieuws 7/08/2019

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) verbiedt homo’s levenslang om bloed te geven omwille van het risico op HIV, hepatitis C en andere infecties die via bloed kunnen doorgegeven worden.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Het innemen van de hormonale pil is ongezond.

  • Juist
  • Fout