Tijd voor condooms op maat

nieuws Slecht passende condooms scheuren en knappen niet alleen sneller, ze zorgen ook voor minder seksueel genot bij mannen en vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Kinsey Institute for Research in Sex, Gender, and Reproduction in de vakbladen Sexually Transmitted Infections (2010;86:36-8) en Sexual Health (2010;7:66-70),
De onderzoekers ondervroegen 440 volwassen mannen die de voorbije drie maanden condooms gebruikten voor vaginale sex. 44,7% van de mannen zei te grote of te kleine condooms te hebben gebruikt. Deze mannen hadden meer risico op scheurende (2,6 keer) en afglijdende (2,7 keer) condooms dan mannen die goed passende condooms gebruikten. Ook bereikten zij en hun vrouwelijke partners moeilijker een orgasme. Niet passende condooms zorgden voor meer irritatie aan de penis en voor erectieverlies. Bovendien deden mannen deze condooms sneller af. Mannen die niet genoeg tijd nemen om een condoom om te doen hebben ook vaker last van scheurende en afglijdende condooms. Zij en hun partners ondervinden dezelfde seksuele genotsproblemen als mannen die de verkeerde maat condooms gebruiken en hun partners.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram