Seks tegen depressie?

nieuws Vrouwen die vaak onbeschermde seks hebben, hebben minder depressieve gevoelens. Dat zou althans moeten blijken uit een (ouder) onderzoek van de State University of New York gepubliceerd in de Archives of Sexual Behaviour.

De wetenschappers bekeken het seksleven en de psychische gezondheid van 293 jonge vrouwen. Volgens dit onderzoek rapporteren vrouwen die onbeschermd seks hebben (dus zonder condoom) minder depressieve symptomen vertonen dan vrouwen die wel een condoom gebruikten. Vrouwen die geen seks hadden, scoorden het slechts op een vragenlijst over depressie.

Volgens de onderzoekers bevat sperma mogelijk bepaalde hormonen zoals cortisol, estron en oxytocine, die zorgen voor gevoelens van affectie en een betere gemoedsgesteldheid. Daarnaast vonden de wetenschappers serotonine en TRH, hormonen die helpen tegen depressie, en de slaapopwekker melatonine.

bron: Archives of Sexual Behaviour

Laatst bijgewerkt: december 2019
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram