Driekwart van de vrouwen vindt seks belangrijk

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Van mannen wordt gezegd dat ze 150 keer per dag aan seks denken, maar ook vrouwen – en heus niet alleen twintigers of dertigers - vinden seks belangrijk. Deze interesse vertaalt zich ook in een behoorlijk actief seksleven. Dat blijkt uit een enquète van het magazine Dialoog&Gezondheid. Tussen 15 november 2008 en 15 februari 2009 konden alle vrouwen tussen 16 en 54 jaar via het maandblad en de website Dialoog&Gezondheid een enquête invullen met 25 vragen over hun seksleven en hun gebruik van contraceptie. Ruim 1500 ingevulde vragenlijsten stroomden binnen, gelijk verdeeld over de verschillende leeftijdgroepen. Uiteindelijk werden 1434 antwoordformulieren weerhouden.

14% van de respondenten geeft een score van 9 of 10, en 30% een score van 6 of minder. Dat levert een mooie middengroep op van ongeveer 50% die met een score van 7 tot 8 redelijk tevreden is over haar seksleven.

Opvallend is dat méér jongeren dan ouderen wel eens met een gebrek aan libido kampen.
61,9% van de vrouwen tussen 25 en 54 jaar gebruikt een hormonaal anticonceptiemiddel. 45% van de pilgebruiksters vergeet af en toe haar pil en 1 op 10 pilgebruiksters vergeet minstens 1 keer per maand haar pil.
Slechts 6 op 10 vrouwen die een hormonaal anticonceptiemiddel gebruiken, zijn écht tevreden. Gezien de matige tevredenheidsscore heeft ruim 3 op 10 al overwogen om van middel te veranderen. Bij de pilgebruiksters is dat zelfs 40,2 %. De belangrijkste redenen om van anticonceptiemiddel te veranderen zijn nevenwerkingen (38%) en niet optimale frequentie (28%).
Betrouwbaarheid wordt door alle respondenten als hét belangrijkste kenmerk van een goed anticonceptiemiddel beschouwd. Hoewel het merendeel van de vrouwen elke dag een pil slikt, geeft een meerderheid aan dat ze één keer per maand de ideale frequentie vindt voor een anticonceptiemiddel.
www.dialoogengezondheid.be
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram