Hoger libido door rode wijn

nieuws Dagelijks twee glazen rode wijn drinken blijkt goed te zijn voor het libido van vrouwen. Dat moet althans blijken uit een studie van de Universiteit van Firenze. Voor het onderzoek werden 800 vrouwen onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep bestond uit vrouwen die dagelijks één of twee glazen rode wijn dronken. De tweede groep dronk minder dan één glas per dag. En de laatste groep nam nooit alcohol. Geen van de vrouwen had seksuele problemen. Alle vrouwen vulden een vragenlijst in, de Female Sexual Function Index, waarmee de seksuele gezondheid kan beoordeeld worden. Daarin worden negentien vragen gesteld. Hoe hoger hun score, hoe beter hun seksuele functioneren. De vrouwen die dagelijks rode wijn dronken scoorden gemiddeld 27,3 punten. De vrouwen die minder vaak dronken scoorden 25,9 punten en de geheelonthouders 24,4.
Het heilzame effect van rode wijn zou te verklaren zijn door de antioxidanten in rode wijn. Die hebben een positieve invloed op de bloeddoorstroming in het lichaam. Die betere bloeddoorstroming zou leiden tot een hoger libido.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram