seks en seksualiteit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Geen vroeggeboorte door seks

nieuws 13/10/2020

Seks op het einde van de zwangerschap verhoogt de kans op vervroegde weeën en een vroeggeboorte niet. Dat blijkt uit onderzoek in het internationaal gynaecologisch tijdschrift BJOG.

lees meer »

Cunnilingus is geen pasta

nieuws 9/11/2012

Om Seksualiteit.be, de website over seksuele gezondheid, bekend te maken bij een groot publiek lanceert Sensoa een campagne waarin misverstanden over erotische termen op grappige manier voorgesteld worden.

lees meer »

Onveilige seks? Laat u testen op SOA

nieuws 30/06/2022

Er zijn opnieuw meer mensen in ons land besmet met een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) zoals syfilis of chlamydia. Specialisten hebben het over een stijging met 10 tot 15 procent.

lees meer »

Hardwerkende Belgen hebben vaker seks

nieuws 5/07/2022

Hoe meer uren per week u werkt, hoe vaker u seks hebt. Dat moet althans blijken uit een enquête van de datingsite C-date, waaraan 5.760 mensen in elf Europese landen en in Brazilië meededen.

lees meer »

Anticonceptiepil beneden de 16 jaar?

nieuws 6/07/2022

Volgens de nieuwe richtlijn ‘Hormonale Anticonceptie’ van de huisartsenvereniging Domus Medica mogen artsen een anticonceptiemiddel voorschrijven aan jongeren beneden 16 jaar.

lees meer »

Seks meestal veilig voor hartpatiënten

nieuws 6/07/2022

Volgens een nieuwe richtlijn van de American Heart Association kunnen hartpatiënten met een gerust gemoed seks hebben, zo lang als ze zonder klachten matige fysieke inspanning aan kunnen.

lees meer »

Voor wie is een HIV-test zinvol?

nieuws 5/07/2022

Een hiv-test heeft enkel zin als je een reëel risico hebt gelopen. Dit betekent bijvoorbeeld een risicovol seksueel contact, injecterend druggebruik of contact met besmet bloed door een prikaccident.

lees meer »

Waarom faken vrouwen orgasme?

nieuws 5/07/2022

Er is al heel wat onderzoek gedaan naar de vraag of en hoe vaak vrouwen doen alsof ze een orgasme hebben. Zowat 60% van de vrouwen zou af en toe een orgasme faken.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Na de menopauze komen er meer vaginale infecties voor.

  • Juist
  • Fout