15 procent van de Vlamingen ontevreden over hygiëne partner

nieuws Uit een enquète van de CM bij 3000 Vlamingen blijkt dat de overgrote meerderheid van de Vlamingen tevreden is over de eigen hygiëne. Toch stoort meer dan 1 Vlaming op 4 (26%) zich vaak aan de lichaamsgeur van anderen, en vindt 15% van de ondervraagden dat de persoonlijke hygiëne van de partner beter kan.

• 38% van de Vlamingen neemt elke dag minstens een douche of bad, 29% doet dit gemiddeld om de twee dagen. De ‘properste’ leeftijdsgroep blijken de 36 tot 45-jarigen te zijn, terwijl de jongste leeftijdsgroep (15 tot 25-jarigen) zich het minst vaak doucht of baadt. Bijna een op drie van deze laatsten (32%) neemt minstens één keer per dag een douche of bad.

• Ook is 31% van de ondervraagden eerder geneigd om zich na het vrijen te douchen, bijna 1 op 5 Vlamingen (19%) doet dit zelfs na elke vrijpartij.

• Gemiddeld spenderen we dagelijks zo’n 28 minuten in de badkamer. Weinigen zal het verbazen dat vrouwen meer tijd nodig hebben om zich klaar te maken: terwijl 55% van de vrouwen dagelijks langer dat 30 minuten in de badkamer te vinden is, is dat bij de mannen slechts 30%.

• 40,5% van de ondervraagden gaf aan de tanden een keer per dag te poetsen. Bijna de helft (47,5%) doet dit twee keer per dag en 6,5% van de respondenten zelfs meer dan twee keer per dag.

• Meer dan de helft van de Vlamingen gaat jaarlijks (53%) 1 keer op controle bij de tandarts. 28,5% gaat zelfs 2 of meerdere keren per jaar op tandartsbezoek terwijl 12% al eens een jaar een controle overslaat.

De slip moet zowat het meest gewassen kledingstuk in Vlaanderen zijn: 83% van de Vlamingen trekt elke dag een verse aan. 4% wisselt zelfs meerdere keren per dag van slip. Op de tweede plaats komen de kousen, want meer dan 2 Vlamingen op 3 (68%) haalt dagelijks een vers paar uit de kast. Verder geeft ook 29% van de ondervraagden aan elke dag minstens een vers t-shirt, hemd of topje aan te trekken.
Het beddengoed wordt dan weer door 17% van de Vlamingen wekelijks ververst. 46% doet dit zo’n 2 tot 3 keer per maand, terwijl de lakens bij 7% van de ondervraagden langer dan een maand blijven opliggen.

• Meer dan de helft van de Vlamingen (54%) wast de handen na elk toiletbezoek. Ruim een derde (35%) doet dit ‘meestal’.

• De Vlaming blijkt geen fan van openbare toiletten. Zo gaat meer dan 1 op 3 Vlamingen (35%) nooit op de bril van een openbaar toilet zitten en bijna 1 op 5 (19%) legt eerst een laagje toiletpapier op de bril alvorens plaats te nemen. 8% vermijdt openbare wc’s liever en houdt zijn plasje op tot thuis.

• Drie kwart van de Vlamingen voelt zich properder na een scheer- of ontharingsbeurt. 91% van de mannen gaat dan ook baard- en/of snorloos door het leven. Benen worden geschoren door 87% van de vrouwen en 3% van de mannen.
Een trend of niet: 91% van de vrouwen scheert de oksels tegenover 23% van de mannen. 15% van de mannen – tegenover 43% van de vrouwen - werkt tenslotte de wenkbrauwen bij.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram