seks en seksualiteit

Seksualiteit na een stoma

nieuws 8/02/2021

Het aanleggen van een stoma heeft een invloed op seksualiteit. Uit een onderzoeksproject bleek dat de emotionele en seksuele problemen bij stomadragers niet onderschat mogen worden. Bovendien is het een thema dat uit de taboesfeer mag gehaald worden.

lees meer »

Seks: hoe eerder hoe beter

nieuws 5/08/2019

Hoe eerder Amerikaanse jongeren aan seks beginnen, hoe kleiner de kans dat ze later ontsporen. Dat is de opmerkelijke conclusie van een studie uitgevoerd door de Universiteit van Virginia.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Spermacompetitie bij mannen

nieuws 12/08/2019

Bij mannen wiens vrouw meerdere seksuele partners heeft, of die lange tijd gescheiden zijn van hun vrouw of vriendin, zijn bepaalde aanpassingen merkbaar die de kans op bevruchting moeten vergroten:

lees meer »

USA verbiedt bloedgeven door homo’s

nieuws 7/08/2019

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) verbiedt homo’s levenslang om bloed te geven omwille van het risico op HIV, hepatitis C en andere infecties die via bloed kunnen doorgegeven worden.

lees meer »

Veralgemeende HIV-tests?

nieuws 5/08/2019

De Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) pleit in een rapport voor een systematische screening op HIV van alle personen tussen 13 en 64 jaar.

lees meer »

Hersenactiviteit vrouwen tijdens orgasme

nieuws 12/08/2019

Tijdens het orgasme is de linker orbito-frontale kwab van de hersenen minder doorbloed. Dit blijkt uit onderzoek van een multi-disciplinair onderzoeksteam van het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen.

lees meer »

Sport goed voor seks

nieuws 9/08/2019

Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor de lijn en voor het hart, het kan ook de seksuele prestaties verbeteren.

lees meer »

Vrijen voor examen is goed

nieuws 2/09/2019

Sex voor een examen geeft een relaxed en voldaan gevoel waardoor mensen beter presteren. Orale seks en zelfbevrediging heeft veel minder effect, blijkt uit een Britse studie in de New Scientist.

lees meer »

Seks tijdens de zwangerschap

nieuws 12/08/2019

Recent onderzoek bevestigt de vroegere bevindingen uit 1966 van Masters en Johnson niet dat er een midtrimester stijging is van de seksuele activiteit tijdens de zwangerschap.

lees meer »

Campagne: Geweld thuis, dat klopt nooit!

nieuws 12/08/2019

Met de campagne ‘Geweld thuis, dat klopt nooit!’ roept de provincie elke West-Vlaming op om in de periode tussen 25 november en 6 december 2005 een duidelijk zichtbaar wit lintje op te spelden als teken van betrokkenheid bij de problematiek van gezinsgeweld.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram