Europese mannen maken zich zorgen over anticonceptie

man-slapen-bed.jpg

nieuws Meer dan de helft van de mannen maakt zich zorgen om de anticonceptie van hun partner. Ze zijn bang dat hun partner de pil vergeet en herinneren haar er dan ook aan om deze in te nemen. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau TNS NIPO onder 4.000 mannen in opdracht van het farmaceutisch bedrijf Organon. De Spaanse mannen (80%) zijn het meest bezorgd, gevolgd door de Franse en Duitse mannen (beiden 60%). De Nederlandse mannen (41%) maken zich, net als de Deense als de Zweedse mannen (beiden 36%) het minst druk. De Belgische mannen situeren zich met 52% in de middenmoot.
Ongeveer de helft van de ondervraagde mannen zegt toch seks te hebben, ook al weten ze dat hun vrouw de pil niet heeft genomen. 76 procent van deze mannen en vrouwen zegt lang niet altijd een aanvullende voorzorgsmaatregel te nemen.
Ongeveer 59 procent van de mannen die ervaring heeft met een mogelijke kans op een zwangerschap, vindt dat dit een negatieve impact heeft op zijn emotionele leven. Dit loopt op tot 67 procent van de mannen die zegt dat hun carrière belangrijk voor hem is.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram