seks_en_seksualiteit

De eisprong voorspellen

nieuws 20/08/2019

Voor koppels die zwanger willen worden, kan het belangrijk zijn om te weten wanneer de vrouw vruchtbaar is. Precies te weten wanneer een vrouw haar eisprong (ovuleert) heeft, is de eerste stap in het verbeteren van de kans om zwanger te worden.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoe een koortslip vermijden?

nieuws 22/07/2020

Een koortslip (herpes labialis) wordt veroorzaakt door het zeer besmettelijke herpes simplex virus (HSV). Jonge mensen hebben het vaakst een koortslip.

lees meer »

Seksuele functie verbetert na placebo

nieuws 20/08/2019

Een placebobehandeling met een nep-geneesmiddel helpt een op de drie vrouwen die moeite hebben om seksueel opgewonden te raken, zo blijkt uit een studie in Journal of Sexual Medicine.

lees meer »

Veel soa’s in parenclubs

nieuws 17/12/2010

Koppels die aan partnerruil doen en seks hebben met andere koppels – zogenaamde swingers – hebben een verhoogd risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).

lees meer »

Wie gezond is, heeft meer zin in seks

nieuws 12/08/2019

Mannen en vrouwen met een goede tot zeer goede gezondheid hebben meer seks, meer interesse in seks en zijn ook tevredener over de kwaliteit van hun seksleven dan hun leeftijdsgenoten met een matige tot slechte gezondheidstoestand.

lees meer »

Tips om klaar te komen

Tips om klaar te komen
dossier 13/10/2022

Het niet kunnen klaarkomen (ook wel aangeduid als ‘problemen met het orgasme’ of ‘anorgasmie’) is net zo’n vrouwenprobleem als de voortijdige zaadlozing (te vlug klaarkomen) een mannenprobleem is. Ongetwijfeld hangen deze twee ook met elkaar samen, en treden ze soms tegelijk op.

lees meer »

Hoger libido door rode wijn

nieuws 12/08/2019

Dagelijks twee glazen rode wijn drinken blijkt goed te zijn voor het libido van vrouwen. Dat moet althans blijken uit een studie van de Universiteit van Firenze.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Het zikavirus wordt enkel overgedragen via muggensteken

  • Juist
  • Fout