Seksualiteit.be helpt Vlaming seksueel gezond te zijn | gezondheid.be

Seksualiteit.be helpt Vlaming seksueel gezond te zijn

nieuws Om beter te kunnen inspelen op de nood van volwassenen aan informatie over soa's en hiv, anticonceptie en seksueel grensoverschrijdend gedrag, lanceert Sensoa de nieuwe site Seksualiteit.be . Daarnaast wil de site ook ouders helpen hun kinderen seksueel en relationeel voor te lichten en op te voeden.

Voor 15 tot 25-jarigen lanceerde Sensoa al drie jaar geleden het succesvolle Allesoverseks.be. Homomannen kunnen dan weer terecht bij Mannenseks.be. Volwassenen op zoek naar informatie over seksuele gezondheid moesten tot voor kort een beroep doen op Sensoa.be. Die site, voor verschillende doelgroepen, beantwoordde niet langer aan de hedendaagse noden. Daarom werd de nieuwe site Seksualiteit.be ontwikkeld. Voor de toekomst staan ook nieuwe sites op het programma voor mensen met hiv en voor professionals die met jongeren werken rond relationele en seksuele vorming.

Seksuele gezondheid is meer dan het voorkomen van ongeplande zwangerschap, seksueel grensoverschrijdend gedrag, soa's of hiv en de afwezigheid van ziekte. Seksuele gezondheid promoten betekent ook aandacht hebben voor de plezierige, aangename kanten van seksualiteit. Dat vertaalt zich in een positieve, respectvolle benadering van seksualiteit en seksuele relaties.

Voor Sensoa is seksuele gezondheid bovendien verbonden met de promotie en bescherming van de seksuele rechten. Wij vinden dat seksuele rechten moeten worden gerespecteerd, beschermd en gerealiseerd, zodat iedereen zijn of haar seksualiteit zonder dwang, discriminatie en geweld kan beleven.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.