Alcohol en seks

nieuws Alcohol heeft een verdovende werking op je hersenen, waardoor je remmingen wegvallen. Hierdoor doe je dingen die je in nuchtere toestand nooit zou durven.
Voor vrouwen geldt dat enkele glazen alcohol de testosteronspiegel (hormonen) verhoogt. Hierdoor kan een orgasme iets heftiger worden. Bij hoge dosis neemt het verlangen naar seks echter sterk af, ook wordt de intensiteit van het orgasme minder.
Voor mannen geldt dat enkele glazen alcohol de testosteronspiegel (hormonen) verlaagt. De mogelijkheid om een erectie te krijgen neemt daardoor af en ook kan het langer duren voordat je klaarkomt. Bij hoge dosis lukt het vaak niet om een erectie te krijgen. Ook het klaarkomen wordt moeilijker.
Langdurig alcoholgebruik vermindert bij mannen het verlangen naar seks. De mogelijkheid om een erectie te krijgen en klaar te komen, nemen sterk af. Impotentie kan het gevolg zijn. Ongeveer 8% van de mannelijke alcoholverslaafden heeft last van erectieproblemen. Bij de helft daarvan komt het niet meer goed, ook al drinken ze nooit meer een druppel alcohol.
Langdurig alcoholgebruik vermindert bij vrouwen het verlangen naar seks. Ook de intensiteit van het orgasme vermindert of wordt compleet geblokkeerd. Daarnaast kan langdurig alcoholgebruik bij sommige vrouwen menstruatiestoornissen veroorzaken.

Laatst bijgewerkt: januari 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram