Waarom faken vrouwen orgasme?

nieuws Er is al heel wat onderzoek gedaan naar de vraag of en hoe vaak vrouwen doen alsof ze een orgasme hebben. Zowat 60% van de vrouwen zou af en toe een orgasme faken. Een Amerikaans psycholoog heeft nu ook een verklaring waarom vrouwen doen alsof ze een orgasme hebben. Het onderzoek, dat werd voorgesteld op een congress van Association for Psychological Science toont aan dat vrouwen niet zozeer doen alsof ze een orgasme hebben om het ego van de man te strelen. Ze doen het vooral uit eigenbelang.

De wetenschapper ondervroeg 366 vrouwen tussen 18 en 32 jaar oud die wel eens een orgasme faken. De belangrijkste reden voor het faken van een orgasme was angst. De vrouwen waren bang voor intimiteit. Of bang dat hun lichaam seksueel gezien niet zo functioneerde als zou moeten. Soms faken mensen ook omdat ze moeilijk een orgasme krijgen (bv. door stress, vermoeidheid, een avondje laat uitgaan of een onbekende reden) en dat niet willen laten zien. Een andere verklaring was dat ze met hun neporgasme hoopten dat de vrijpartij sneller voorbij zou zijn.

Er waren ook vrouwen die aangaven dat ze het opwindend vonden om te doen alsof. Deze vrouwen hadden ook een beter gevoel over hun seksleven. Sommige vrouwen zegden dat ze wel een orgasme hadden kunnen hebben, maar dat ze besloten om te doen alsof, zodat het orgasme op het juiste moment kwam: voor of tijdens het orgasme van de man.

Overigens blijken niet alleen vrouwen een orgasme te faken. Ook mannen doen dat geregeld, zo blijkt uit een ander onderzoek aan de universiteit van Kansas. Daar werden 200 studenten ondervraagd, waarvan een kwart aangaf af en toe te doen alsof. De belangrijkste reden? Een einde willen maken aan de seks zonder de partner te kwetsen. Als het te lang duurde of een orgasme onwaarschijnlijk was, maakten ze er middels een nep-orgasme een einde aan.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram