Vrouwen die de pil slikken, vallen niet op sexy mannen

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Vrouwen die de pil slikken vallen minder voor een sexy man, maar laten zich vooral verleiden door een man waarin ze een goede vader zien.
Dat suggereert een nieuw onderzoek in Groot-Brittannië gepubliceerd in het blad Proceedings of the Royal Society B.
Vrouwen die de pil gebruiken, kiezen een partner waarbij ze minder seksuele aantrekkingskracht voelen, maar meer tevreden zijn met andere aspecten van de relatie. Eigenschappen bij de man zoals zorgzaamheid en betrouwbaarheid spelen dan een belangrijkere rol bij de partnerkeus. De pilgebruiksters zijn ook minder geneigd tot scheiden, aldus de onderzoekers. De tevreden pilgebruiksters hadden langere relaties, gemiddeld twee jaar langer.

Normaal gesproken vallen vrouwen tijdens hun cyclus op verschillende soorten mannen, aldus de onderzoekers. Wanneer ze bijvoorbeeld niet vruchtbaar zijn, vallen ze op mannen die eventueel goede vaders zouden zijn. In een ander deel van de cyclus vallen vrouwen eerder op aantrekkelijke mannen die minder geschikt zijn als vader. Vrouwen die de pil slikken, hebben geen last van die hormoonschommelingen. Hun hormonen bevinden zich vrijwel een hele maand door op hetzelfde niveau als die van de vrouw in het onvruchtbare deel van haar cyclus.

Het gevolg: een vrouw die de pil slikt, gaat onbewust op zoek naar een man die een goede vader zou zijn en verkiest die boven een aantrekkelijke man die minder geschikt is als vader van haar kinderen.

Eerder onderzoek van dezelfde wetenschappers had al aangetoond dat pilgebruik de voorkeur bij vrouwen voor mannelijke lichaamsgeur veranderde. Vrouwen die een normale menstruatiecyclus doorlopen zonder pilgebruik hebben tijdens de vruchtbare periode een grote voorkeur voor de lichaamsgeur van genetisch sterk verschillende mannen, terwijl ze tijdens de onvruchtbare periode de voorkeur geven aan de lichaamsgeur van genetisch meer gelijke mannen.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram