Hersteloperatie na sterilisatie

nieuws Als sterilisatie bij de vrouw is gerealiseerd door middel van een klemmetje of ringetje om de eileider, is een hersteloperatie in zeventig procent van de gevallen succesvol. Na het dichtschroeien of doorsnijden van de eileiders, is het moeilijker om de gang van het eitje door de eileiders weer mogelijk te maken. Het succes van een hersteloperatie hangt dan af van de mate waarin de eileiders door de operatie beschadigd zijn. Herstel na een hysteroscopische sterilisatie - waarbij de eileiders met siliconen zijn opgevuld - is nog onvoldoende onderzocht.
Bij de man heeft een hersteloperatie vijftig tot zestig procent kans van slagen. Daarmee wordt bedoeld dat het in die gevallen lukt om de zaadleiders weer toegankelijk te maken. Dat wil nog niet zeggen dat de man ook weer vruchtbaar is, want soms worden inmiddels antistoffen tegen de eigen zaadcellen gemaakt. Dat proces zet zich na de operatie gewoon voort.

Lees ook: Hersteloperatie na sterilisatie van man of vrouw


Laatst bijgewerkt: maart 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram