Occasionele seks verhoogt kans op depressie

nieuws Jongvolwassenen die frequent occasionele seks hebben voelen zich psychologisch minder goed en hebben een hogere kans op depressie dan leeftijdsgenoten zonder occasionele seks. Dat moet blijken uit een onderzoek bij 4.000 heteroseksuele studenten van verschillende Amerikaanse universiteiten tussen 18 en 35 jaar. Het onderzoek werd gepubliceerd in het Journal of Sex Research (www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00224499.2013.772088#.Ud6tP4Wcjyw).

Occasionele seks werd in dit onderzoek gedefinieerd als seks met iemand die men minder dan één week kent. 11% van de deelnemers aan de studie (19% van de mannen en 7% van de vrouwen) had in de maand voor hun bevraging occasionele seks gehad. Diegenen die occasionele seks hadden scoorden lager op tests in verband met psychologisch welbevinden en zelfrespect en hoger op tests in verband met angst en depressie dan diegenen die geen occasionele seks hadden gehad.

De auteurs stippen in hun besluit wel aan dat hiermee niet bewezen is dat occasionele seks effectief leidt tot depressie. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat mensen die zich minder goed of depressief voelen, meer occasionele seks hebben.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram