Nood aan meer en gerichte informatie en ondersteuning na borstkankerbehandeling

nieuws Uit onderzoek aan de Universiteit Gent blijkt dat een goede informatieverstrekking en ondersteuning niet enkel van belang is bij de diagnose en de behandeling van borstkanker, maar ook in de periode na de behandeling.

Niet alleen ex-patiënten, maar ook hun partners zitten na het afronden van de behandeling met heel wat onbeantwoorde vragen. Het bestaande aanbod aan informatie en ondersteuning blijkt onvoldoende tegemoet te komen aan de vele noden van ex-patiënten en hun partner.

De zorgverlening na de behandeling moet vooral meer aandacht besteden aan onderwerpen zoals de partnerrelatie en seksualiteit, aangezien alle ex-patiënten en partners aangeven dat zij onvoldoende informatie hebben gekregen over deze onderwerpen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de ex-patiënten en partners na de behandeling bijkomende informatie en steun wenst in verband met het lichamelijk en psychisch welbevinden van de ex-borstkankerpatiënte. Daarnaast heeft bijna de helft van de ex-patiënten een sterke nood aan bijkomende informatie en steun in verband met de terugkeer naar het werk. Ongeveer de helft van de partners wil in deze periode graag meer info over de manier waarop zij hun vrouw het best kunnen ondersteunen.

Naast brochures, informatiesessies en consultaties bij een psycholoog, wenst een deel van de ex-borstkankerpatiënten en partners deze bijkomende informatie en ondersteuning via het internet te ontvangen. Daarom wordt een website ontwikkeld speciaal op maat van deze onbeantwoorde noden na de behandeling.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram