‘Het Grote Voortplantingsspel’

voortplantingsspel-150.jpg

nieuws Uitgeverij Plantyn lanceert twee gezelschapsspelen, ‘Rescue Race’ en ‘Het Grote Voortplantingsspel’. Met ‘Het Grote Voortplantingsspel’ leren kinderen spelenderwijs meer over de voortplanting. Dit spannend spel werd in samenwerking met Sensoa ontwikkeld en wil het onderwerp seksuele voorlichting toegankelijker maken voor jongeren vanaf 11 jaar en hun ouders. Met de lancering van ‘Het Grote Voortplantingsspel’ speelt Uitgeverij Plantyn in op een concrete behoefte van de Vlaamse jongeren. Uit een onderzoek dat Universiteit Gent eerder dit jaar liet uitvoeren, blijkt dat jongeren uit het vierde, vijfde en zesde jaar van het secundair onderwijs vragende partij zijn voor meer seksuele voorlichting op school.
‘Rescue Race’ werd dan weer samengesteld in samenwerking met Jeugd Rode Kruis, met als doel om iedereen vanaf 10 jaar op een speelse manier de basisvaardigheden van eerste hulp bij te brengen.
Wat doe je bij een bloedneus? Hoe reageer je als iemand zich niet lekker voelt? Of wanneer iemand dringend naar het ziekenhuis moet? Met Rescue Race is het de bedoeling dat je de ernst van de situatie juist inschat en zo bepaalt welk slachtoffer je het eerst gaat redden. Zowel ‘Het Grote Voortplantingsspel’ als ‘Rescue Race’ zijn verkrijgbaar bij de boekhandel en speelgoedzaak in je buurt. ‘Het Grote Voortplantingsspel’ kost 32,95 euro, ‘Rescue Race’ kost 34,95 euro. 


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram