Goedkope voorbehoedsmiddelen voor jongeren

nieuws Meisjes tot en met 20 jaar ontvangen een extra tegemoetkoming vanuit de ziekteverzekering voor voorbehoedsmiddelen. Deze extra terugbetaling geldt voor alle voorbehoedsmiddelen, met uitzondering van het condoom en het vrouwencondoom. Het geldt dus voor de gewone pil, voor de anticonceptiepleister, voor de vaginale ring, het hormonaal spiraaltje en het koperspiraaltje, het hormonaal staafje (of implantaat), en de prikpil.
Hoeveel de terugbetaling bedraagt, hangt af van het type voorbehoedsmiddel, maar het komt neer op een bedrag van 3 € per maand. De noodpil of de morning-afterpil is voor jongeren onder de 21 gratis.
Meestal wordt de tegemoetkoming meteen verrekend bij de aankoop, mits voorlegging van het doktersvoorschrift en je SIS-kaart. Indien een rechtstreekse verrekening niet mogelijk is (bv. omdat je je SIS-kaart niet bijhebt), ontvang je van de apotheker een attest voor het ziekenfonds, dat de extra tegemoetkoming op je rekening zal overschrijven.


Laatst bijgewerkt: december 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram