ziekteverzekering

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Alleen geregistreerde homeopaten toegelaten

Alleen geregistreerde homeopaten toegelaten
nieuws 22/05/2014

Vanaf 22 mei 2014 moeten homeopaten zich bij de Minister van Volksgezondheid laten registreren om de titel van homeopaat te mogen dragen. Deze registratie regelt de toegang tot de titel van homeopaat en patiënten krijgen een garantie van een kwaliteitsvolle dienstverlening.

lees meer »

Zieke werknemers mogen aangepast werk hervatten

nieuws 21/05/2014

Een zieke werknemer kan na een periode van volledige arbeidsongeschiktheid het werk gedeeltelijk hervatten met behoud van (een deel van) zijn/haar ziekte-uitkering, om op die manier opnieuw te wennen aan een voltijds arbeidsritme.

lees meer »

Toekomst ziekteverzekering: Laat uw stem horen

nieuws 11/03/2014

Het RIZIV legt zijn “Bakens voor de toekomst” voor aan de burger. In een document met de titel “De Belgische verzekering voor de geneeskundige verzorging en uitkeringen – Bakens voor de toekomst” zet het RIZIV een koers uit voor de toekomst.

lees meer »

Oprichting kankermeldpunt

nieuws 30/11/2013

De Vlaamse Liga tegen Kanker lanceert het Kankermeldpunt. (Ex-)kankerpatiënten en hun naasten kunnen hier terecht om problemen te melden die ze ervaren tijdens en na hun behandeling.

lees meer »

Wie arm is, gebruikt minder gezondheidszorg

Wie arm is, gebruikt minder gezondheidszorg
nieuws 20/11/2013

Mensen in armoede gaan maar de helft zo vaak naar de tandarts voor een preventieve controle dan anderen. Ze gaan ook minder naar de huisarts en vaker naar de spoeddienst, zo wijst een CM-studie uit.

lees meer »

Dit betalen onze ziekenfondsen terug

nieuws 2/10/2013

Vanaf 1 januari 2014 komt het Onafhankelijk Ziekenfonds jaarlijks voor 25 euro tussen in een saunabezoek. Wat betalen de verschillende ziekenfondsen terug? Een greep uit het aanbod.

lees meer »

Generische geneesmiddelen: even goed, minder duur

dossier 18/12/2012

Generische geneesmiddelen zijn geneesmiddelen waarvan het patent, het eigendomsrecht zeg maar, vervallen is. Dat betekent dat andere farmaceutische bedrijven een evenwaardig geneesmiddel onder een andere naam en tegen een lagere prijs op de markt mogen brengen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram