ziekteverzekering

Inkomensgrenzen Maximumfactuur (MAF) 2011

nieuws 5/03/2011

De maximumfactuur (MAF) is een financiële beschermingsmaatregel die elk gezin de garantie biedt dat het niet meer moet uitgeven aan kosten voor geneeskundige verzorging dan een bepaald maximumbedrag (plafond).

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hogere premie ongezond gedrag geen optie

nieuws 21/05/2010

Specialisten van het Universitair Medisch Centrum Utrecht zien niks in een hogere zorgpremie voor ongezond levende mensen. Ze reageren daarmee op voorstellen van die strekking in de discussie over betaalbaarheid van de zorg.

lees meer »

Rookstophulp zwangeren geen succes

nieuws 7/03/2010

In de periode van 2006 tot midden 2009 hebben slechts 133 zwangere vrouwen een aanvraag gedaan bij het RIZIV voor de terugbetaling van rookstopsessies bij tabakologen.

lees meer »

Kinesisten willen af van doktersvoorschrift

nieuws 1/11/2009

Axxon, de nationale beroepsvereniging van kinesitherapeuten, wil dat patiënten geen doktersvoorschrift meer nodig zouden hebben om hun kinesitherapiebehandeling door het RIZIV terugbetaald te krijgen. Door rechtstreekse toegang wil Axxon de drempel voor patiënten verlagen.

lees meer »

Europese verzekeringskaart

nieuws 20/06/2009

De Europese ziekteverzekeringskaart, die het E111-formulier vervangt, vereenvoudigt de administratieve procedures voor de patiënt én het medisch personeel.

lees meer »

Vlaamse Zorgverzekering goedkoper voor OMNIO-statuut

nieuws 6/03/2009

Voortaan betalen personen met een OMNIO-statuut slechts 10 euro bijdrage voor de Vlaamse zorgverzekering in plaats van 25 euro. Personen met een OMNIO-statuut hebben een beperkt bruto belastbaar gezinsinkomen. Het gaat om ruim 25.000 mensen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram