Gedragscode hospitalisatieverzekering: nieuwe verzekering afsluiten voor einde september

nieuws Vanaf 1 juli 2009 is een gedragscode inzake hospitalisatieverzekering van kracht die werd afgesloten tussen de verzekeringssector en de Minister van Financiën. Met deze gedragscode engageren verzekeraars zich om een alternatieve verzekering aan te bieden aan personen die door de recente premiestijgingen uitgesloten dreigen te worden of het afgelopen jaar door een prijsstijging hun hospitalisatieverzekering niet verlengden.

Concreet betekent dat dat verzekeraars zich engageren voor twee dingen:
1. om in de toekomst een alternatieve verzekering aan te bieden aan personen voor wie de premie plots te hoog wordt zonder hieraan een nieuwe wachttijd of bijkomend medisch onderzoek te koppelen.
2. om tot eind september 2009 65-plussers die door premiestijgingen hun hospitalisatieverzekering beëindigden tussen 1 januari 2008 en 1 juli 2009 toch nog een goedkopere hospitalisatieverzekering met minder dekking aan te bieden en dit zonder een nieuwe wachttijd te doorlopen of een medisch onderzoek te ondergaan.
Vooral dat laatste is voor 65-plussers zeer belangrijk aangezien zij door hun leeftijd enkel nog terecht kunnen bij een beperkt aantal private verzekeraars en niet meer bij de goedkopere hospitalisatieverzekeringen van de mutualiteiten.

Meer info: Vlaams Patiëntenplatform vzw
Ilse Weeghmans - Coördinator
Groenveldstraat 15, 3001 Heverlee
Tel. 016/23.05.26 - Fax: 016/23.24.46
ilse.weeghmans@vlaamspatientenplatform.be

Ontdek welke formule van Hospitalia het beste bij jou past


Laatst bijgewerkt: september 2009

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram