ziekteverzekering

Top 25 van de ‘populairste’ geneesmiddelen

nieuws 29/12/2008

Naar jaarlijkse gewoonte publiceerde het RIZIV cijfers over de uitgaven voor geneesmiddelen Interessant is de top 25 van de actieve bestanddelen (het gaat niet om de top 25 per specialiteit). Deze 25 geneesmiddelen vertegenwoordigen 36% van de totale netto-uitgaven (dit zijn de uitgaven voor de verplichte verzekering).

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Het obesitasplatform: een globale aanpak van obesitas

nieuws 17/05/2008

De Onafhankelijke Ziekenfondsen hebben hun obesitasplatform gelanceerd, het nieuwste product in hun aanvullende verzekering. Via een vragenlijst kunnen de leden, zowel kinderen als volwassenen, hun risico op overgewicht of obesitas nagaan en indien nodig kunnen ze kiezen voor een individuele behandeling bij een diëtist of een multidisciplinaire behandeling in een gespecialiseerd centrum.

lees meer »

Een MAF voor chronisch zieken

nieuws 26/03/2008

De onahankelijke ziekenfondsen stellen voor om een Maximumfactuur (MAF) in te voeren voor chronisch zieken. Bedoeling is om onmiddellijk een terugbetaling van de remgelden toe te kennen, zodra er een chronische aandoening vastgesteld werd in hoofde van de individuele patiënt.

lees meer »

Geneesmiddel tegen maculaire degeneratie terugbetaald

nieuws 24/10/2007

Vanaf eind oktober 2007 wordt het nieuwe geneesmiddel Ranibizumab (merknaam Lucentis) tegen bepaalde vormen van maculaire degeneratie terugbetaald door de ziekteverzekering. Lucentis is sinds juli 2007 beschikbaar op de Belgische markt maar is zeer duur.

lees meer »

Uitbreiding voorkeursregeling ziekteverzekering

nieuws 10/07/2007

Vanaf 1 juli 2007 is het OMNIO-statuut van toepassing. Het OMNIO-statuut bestaat uit een uitbreiding van de verhoogde tegemoetkoming voor medische kosten (doktersbezoeken, geneesmiddelen, ziekenhuisopname, …) door het ziekenfonds.

lees meer »

Ziekenhuis-supplementen zorgen voor onaangename verrassingen

nieuws 16/03/2007

In België betaalt de patiënt zelf remgelden en supplementen. Die supplementen nemen de laatste jaren toe. Het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE) stelde vast dat naast de kamerkeuze vooral de duur en de frequentie van ziekenhuisopnames grote verschillen in supplementen veroorzaken.

lees meer »

Een betere ziekteverzekering voor zelfstandigen

nieuws 7/11/2006

Momenteel is een zelfstandige alleen voor grote risico's verzekerd. Om recht te hebben op terugbetaling van kleine risico's (terugbetaling van bezoek aan een huisdokter/specialist, geneesmiddelen, tandverzorging, enz.) moet hij bij zijn ziekenfonds een vrije verzekering afsluiten.

lees meer »

Zorgverzekering

dossier 15/02/2006

Patiënten die thuis of in een rusthuis verpleegd worden, hebben recht op een vergoeding in het kader van de Vlaamse zorgverzekering. Deze vergoeding is bedoeld voor de terugbetaling van niet-medische kosten.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram