De Europese Ziekteverzekeringskaart

nieuws De Europese Commissie lanceert een informatiecampagne rond de voordelen van de Europese ziekteverzekeringskaart (European Health Insurance Card of EHIC). Dankzij deze gratis kaart krijgen mensen uit de 27 lidstaten van de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland gemakkelijk toegang tot gezondheidszorg in het geval ze ziek worden of geblesseerd raken tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. Dankzij de uniforme lay-out weten lokale zorgverstrekkers in alle deelnemende landen dat de houder in zijn of haar thuisland gedekt is door de ziekteverzekering en zo recht heeft op dezelfde behandeling als de inwoners van het land zelf.

De Europese ziekteverzekeringskaart is zo groot als een kredietkaart en bevat geen medische informatie of persoonlijke gegevens, behalve de naam, geboortedatum en identificatienummers van de kaarthouder. Dankzij deze kaart heeft de houder toegang tot de nodige gezondheidszorg onder dezelfde voorwaarden als een inwoner van dat land. Als die inwoners gratis gezondheidszorg krijgen, dan geldt dat ook voor de houder van de Europese ziekteverzekeringskaart. Als de kosten later terugbetaald worden, dan zal ook de patiënt terugbetaald worden.
De kaart vereenvoudigt de administratieve procedures voor patiënten en medisch personeel en vervangt het vroeger E111-formulier.

Info:
http://ehic.europa.eu


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram