ziekteverzekering

Hoeveel ziekenhuisbedden zijn er nodig tegen 2025?

Hoeveel ziekenhuisbedden zijn er nodig tegen 2025?
nieuws 30/09/2017

België heeft vandaag te veel ziekenhuisbedden. Deze trend zal zich de komende jaren voortzetten. De grote uitzondering zijn de bedden voor geriatrie en revalidatie, waaraan er nu reeds een tekort is, dat alleen maar zal toenemen.

lees meer »

Video: Borstreconstructie na kanker: wat is een redelijk ereloon ?

Video: Borstreconstructie na kanker: wat is een redelijk ereloon ?
video 15/05/2017

14 tot 20% van de vrouwen die een borstoperatie hadden omwille van kanker, kiest voor een borstreconstructie. In theorie wordt deze ingreep terugbetaald door de ziekteverzekering. De laatste jaren is er echter een wijd verspreid ongenoegen over de ‘esthetische supplementen’ die bijkomend voor de operatie worden aangerekend, o.a. voor de autologe reconstructies.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hiv-remmers terugbetaald aan alle mensen met hiv

Hiv-remmers terugbetaald aan alle mensen met hiv
nieuws 1/12/2016

Vanaf 1 januari 2017 worden hiv-remmers in een vroeg stadium van de infectie, bijvoorbeeld na de diagnose, terugbetaald. Voordien kregen mensen met hiv hun medicatie pas terugbetaald op het moment dat hun weerstand onder 350 CD4-cellen gezakt was. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

lees meer »

Volg online uw gegevens over bevolkingsonderzoeken naar kanker

nieuws 29/05/2016

Meer dan drie miljoen Vlamingen kunnen vanop hun eigen pc toegang krijgen tot hun gegevens over de bevolkingsonderzoeken. Daardoor kan elke Vlaming digitaal nagaan wanneer hij zich kan laten testen op kanker via een van de bevolkingsonderzoeken en wat zijn resultaten van vorige onderzoeken waren.

lees meer »

Zuurstoftherapie op reis: wat moet u doen?

nieuws 6/05/2016

Veel mensen met een longziekte zoals COPD, mucoviscidose of pulmonale hypertensie, hebben een zuurstofgebrek in het lichaam omdat ze onvoldoende zuurstof uit de ingeademde lucht kunnen opnemen. Met zuurstoftherapie kan extra zuurstof langs de neus en/of mond worden ingeademd.

lees meer »

Wie kan er voor 1 euro naar de dokter?

nieuws 4/11/2015

Armoede kan vanaf 1 oktober, geen reden meer zijn om niet naar de dokter te gaan. Artsen zijn voortaan immers verplicht om het systeem van de derdebetaler toe te passen voor patiënten met een verhoogde tegemoetkoming. Maar weet iedereen voldoende waar het precies om gaat en wie er in aanmerking komt?

lees meer »

Hoeveel mag een borstreconstructie kosten?

Hoeveel mag een borstreconstructie kosten?
nieuws 21/10/2015

Jaarlijks worden meer dan 10 000 vrouwen door borstkanker getroffen. Bij de meerderheid wordt de tumor, of zelfs de volledige borst, operatief verwijderd. 14 tot 20% van de vrouwen die een borstoperatie hadden omwille van kanker, kiest voor een borstreconstructie.

lees meer »

Waarom zijn geneesmiddelen te duur?

Waarom zijn geneesmiddelen te duur?
nieuws 29/03/2015

Geneesmiddelen zijn duur omdat de prijs wordt berekend op grond van het voorkomen, de prevalentie van een aandoening (het aantal gevallen per duizend of per honderdduizend op een specifiek moment in de bevolking), ongeacht de ontwikkelingskosten van het geneesmiddel.

lees meer »

Patiëntvriendelijke ziekenhuizen bekroond

nieuws 25/02/2015

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP), een platform van meer dan 100 patiëntenverenigingen in Vlaanderen, reikt voor de tweede maal een oorkonde uit aan de ziekenhuizen die ervaringen van patiënten meten via de Vlaamse Patiënten Peiling,

lees meer »

Kwaliteitsinfo ziekenhuizen op één website

nieuws 24/02/2015

Volgend jaar komt er één website waarop de kwaliteit van de zorg in ziekenhuizen en de resultaten van een ziekenhuis kunnen vergeleken worden met een streefdoel dat werd aangeleverd door de wetenschappelijke (beroeps)verenigingen.

lees meer »

40 procent meer rugoperaties op 10 jaar tijd

40 procent meer rugoperaties op 10 jaar tijd
nieuws 29/10/2014

80 tot 85 procent van de bevolking heeft ooit last van lage rugpijn. Rugpijn is in de meeste gevallen niet te wijten aan een specifieke oorzaak zoals een tumor, een fractuur, infectie of ongeval en straalt meestel niet uit tot onder de knie.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram