Gerelateerde artikels
Hoe bewaar je sinaasappelen?
nieuws
De sinaasappels zijn in deze periode op hun best. Maar waar voelen ze zich het best thuis: in de koelkast of in de fruitschaal?
- Bewaar je sinaasappels op kamertemperatuur, dan zullen ze sappiger zijn dan wanneer ze in de frigo werden gestockeerd. In de fruitschaal (of een andere locatie buiten de koelkast) zijn ze ongeveer een week houdbaar.
- Wil je ze langer dan een week bewaren, dan leg je ze best onverpakt in de koelkast. Daar behouden ze hun ‘versheid’ ongeveer twee weken. Wil je ze toch in een (plastiek)zak verpakt laten, laat die zak dan open of prik er een paar gaatjes in zodat er voldoende luchtcirculatie is. De verse lucht zorgt ervoor dat er zich geen vocht opstapelt in de verpakking en dat er geen schimmelvorming ontstaat.
- Sinaasappelsap en -zeste kunnen perfect worden ingevroren en blijven een jaar goed. Het vitamine C-gehalte gaat daarbij niet verloren.
Bron
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist