Hoe bewaar je sinaasappelen?

Laatst bijgewerkt: januari 2021
123-h-sinaasappel-11-20.jpg

nieuws

De sinaasappels zijn in deze periode op hun best. Maar waar voelen ze zich het best thuis: in de koelkast of in de fruitschaal?

- Bewaar je sinaasappels op kamertemperatuur, dan zullen ze sappiger zijn dan wanneer ze in de frigo werden gestockeerd. In de fruitschaal (of een andere locatie buiten de koelkast) zijn ze ongeveer een week houdbaar. 
- Wil je ze langer dan een week bewaren, dan leg je ze best onverpakt in de koelkast. Daar behouden ze hun ‘versheid’ ongeveer twee weken. Wil je ze toch in een (plastiek)zak verpakt laten, laat die zak dan open of prik er een paar gaatjes in zodat er voldoende luchtcirculatie is. De verse lucht zorgt ervoor dat er zich geen vocht opstapelt in de verpakking en dat er geen schimmelvorming ontstaat.
- Sinaasappelsap en -zeste kunnen perfect worden ingevroren en blijven een jaar goed. Het vitamine C-gehalte gaat daarbij  niet verloren.

Bron
www.recipetips.com


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram