Recept: knolseldersoep met een pittige mosterdsmaak

123-groent-knolselder-10-151.jpg

recepten Knolselder is de verdikte eetbare wortel van de selderplant. De knol heeft een lichtpaarse tot witte of gele kleur. Vanbinnen is de knolselder romig wit. Je kan hem zowel koud als warm eten en de smaak is pittig, lekker kruidig en aromatisch. Knolserderpuree is heel lekker, maar probeer zeker ook eens deze zachte soep met een mosterdsmaak.

Ingrediënten

750g knolselder – 2 preien – 1 sjalot – 1/2 bakje tuinkers –2 eetl. rijstvlokken - 2 dl (soja)melk – groentebouillon naar smaak –1 theelepel tijm – 1 eetl. mosterd – 1 eetl. olijolie – peper

Bereiding

Maak de groenten schoon. Snijd de geschilde knolselder en de prei in grove stukken. Snijd de sjalot fijn. Verwarm de olie en fruit de sjalot samen met de tijm. Voeg de groenten en een bodempje water toe, de rijstvlokken, en kook de soep gaar. Voeg de bouillon, water, de mosterd en de melk bij de soep en pureer ze en breng ze op smaak met peper. Laat de soep nog eens goed doorwarmen. Schep de soep in borden en garneer elk bord met een toefje tuinkers.

Uit: Handboek Ecologische Voeding van Velt vzw

Lees ook: Knolselderpuree met Parmezaanse kaas

Lees ook: Knolseldersoep met varkensreepjes en rode biet

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: maart 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram