Gebruikt uw huisarts een digitaal attest (eAttest) voor een raadpleging?

Laatst bijgewerkt: november 2019
123-tek-bureau-comp-werken-01-183.jpg

nieuws

Sinds 1 januari 2018 kan uw huisarts ervoor kiezen om een digitaal getuigschrift voor verstrekte hulp af te leveren en dat zelf elektronisch door te sturen naar uw ziekenfonds. Dat digitale getuigschrift is het eAttest. U ontvangt als patiënt dan een papieren bewijsstuk van het elektronisch attest.

Groot voordeel hiervan is dat u het getuigschrift zelf niet meer moet opsturen, dat u het niet kunt verliezen en en het ook niet kunt vergeten of te laat opsturen. Bovendien gebeurt de terugbetaling sneller. Als alles in orde is, dan staat de terugbetaling twee of drie werkdagen na uw raadpleging bij de dokter al op uw rekening.

Bij gebruik van het eAttest betaalt u nog steeds het volledige bedrag van de raadpleging aan uw huisarts (ereloon plus remgeld). Maar u moet dan zelf geen getuigschrift meer aan uw ziekenfonds bezorgen. Dat wordt rechtstreeks, via de computer, geregeld tussen uw arts en uw ziekenfonds. Hebt u recht op de derdebetalersregeling, bijvoorbeeld omdat u een verhoogde tegemoetkoming hebt? Dan verandert er voor u niets met de komst van het e-attest.
Voorlopig kunnen enkel huisartsen een eAttest naar het ziekenfonds kunnen sturen. Bovendien is het niet verplicht. Elke huisarts kan zelf kiezen om het eAttest al dan niet te gebruiken. U kunt vragen om het te doen, maar de beslissing ligt bij uw arts. Bedoeling is wel dat het eAttest op termijn verplicht wordt. 

De huisarts kan het eAttest ook gebruiken bij een huisbezoek als er een WiFi-verbinding is of als de huisarts over een 4G-verbinding beschikt. 
Voor meer informatie kunt u terecht bij uw ziekenfonds. 
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram