Stottertherapie ook voor kleuters terugbetaald

nieuws Ouders die hun stotterende kleuter naar de logopedist sturen, krijgen de kosten daarvoor binnenkort terugbetaald.
Tot nog toe moest een kind vijf jaar zijn voor het ziekenfonds tussenbeide kwam. Minister van Volksgezondheid Rudy Demotte (PS) laat die leeftijdsgrens nu vallen.

Ouders kunnen dan drie vierden van de kosten terugkrijgen. De terugbetaling geldt wel maar voor een uur per week en voor een periode van maximaal twee jaar. Alleen als een dokter dat raadzaam acht, kan de periode verlengd worden.

De Belgische Belangengroep voor stotteraars is tevreden met de maatregel. ,,Hoe sneller een stotteraar therapie volgt, hoe groter de kans dat hij er vanaf raakt', zegt Gert Reunes, voorzitter van de belangengroep en zelf logopedist.

,,Vanaf je zesde levensjaar wordt spreken iets automatisch. Daarvoor kan je de hersenen nog beïnvloeden. Toch blijven wij een uur stottertherapie per week te weinig vinden', aldus Reunes.

Lees ook: Alles wat je moet weten over stotteren

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram