Terugbetaling van kunstmatige inseminatie

nieuws Sinds 1 oktober betaalt de ziekteverzekering de kosten van kunstmatige inseminatie volledig terug. Deze kosten slaan zowel op de behandeling van het sperma als de eigenlijke inseminatie. Let wel: bij artsen die het tarievenakkoord niet erkennen (niet-geconventioneerde artsen) blijven supplementen wel mogelijk. Bij kunstmatige inseminatie wordt het zaad – hetzij van de partner, hetzij van een donor – via een technische ingreep in de baarmoeder van de vrouw gebracht.
Voorwaarden
• De behandeling van het sperma moet worden uitgevoerd door een geneesheer-specialist in de klinische biologie ter voorbereiding van een inseminatie.
• De eigenlijke inseminatie moet worden uitgevoerd door een gynaecoloog die aangesloten of verbonden is aan een ziekenhuis. Bovendien mag ze slechts eenmaal per cyclus aangerekend worden.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram