Wat kost een diëtist?

nieuws Er bestaan geen wettelijke tarieven voor consultaties bij een diëtist(e). Een diëtist(e) kan dus haar eigen tarief bepalen. De Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingdeskundigen en Diëtisten stelt wel richtprijzen voor. Het richttarief voor een dieet- en voedingsconsultatie van 30 minuten bedraagt 20,60 € (incl. 21 % BTW) . Een eerste consultatie duurt vaak één uur. Sommige ziekenfondsen betalen onder bepaalde voorwaarden consultaties bij een diëtist (gedeeltelijk) terug. Omdat de mutualiteiten hier regionaal over beslissen, informeert u daarom het best bij uw plaatselijke mutualiteit.
Voor diabetespatiënten bestaat sinds maart 2003 de diabetespas. Iedere patiënt met diabetes type 2 krijgt tweemaal per jaar een consultatie (telkens 1/2 uur) bij een diëtist(e) terugbetaald door het RIZIV (Rijksinstituut voor ziekte- en Invaliditeitsverzekering) op voorwaarde dat men in het bezit is van een diabetespas en een verwijsbriefje van de arts . Het tarief bedraagt 17,02 € waarvan 15,32 € terugbetaald wordt aan een rechthebbende met voorkeursregeling en 12,77 € terugbetaald aan rechthebbenden zonder voorkeursregeling.

www.dietistenvereniging.be.


Laatst bijgewerkt: december 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram